ДНС БРЧКО: БОГ НИЈЕ СТВОРИО ЉУДЕ ЗА ПОГИБИЈУ, НЕГО ЗА СПАСЕЊЕ :: Semberija INFO ::

 

ДНС БРЧКО: БОГ НИЈЕ СТВОРИО ЉУДЕ ЗА ПОГИБИЈУ, НЕГО ЗА СПАСЕЊЕ


Foto
Обиљежавање парастоса за погинуле борце и цивилне жртве рата у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату одржан је у Грбавици, 8. марта, са почетком у 10 часова.
 
Положени су вијенци за 13 припадника Војске Републике Српске које су прије 26 година припадници хрватско-муслиманске формације заробили, масакрирали и убили. 
 
Парастосу и полагању вијенаца, поред мјештана, породица погинулих и представника друштвеног и политичког живота, присуствовала је и делегација ДНС-а, у саставу: Загорка Буркановић, предсједник Општинског одбора, Далибор Петровић предсједник Организације младих, Слободан Пудић и Ђорђе Петровић, чланови Општинског одбора.
 
Овим поводом, госпођа Буркановић, истакла је: "Окупили смо се данас у духу сјећања на нашу храбру и мучену браћу. Бог није створио људе за погибију, него за спасење. Ми се данас молимо Господу за спас душе пострадалима. Заједно, боримо се против неправде. Вјерујем да ће у што краћем периоду доћи до кажњавања за овај гнусни злочин, као и за било који други, ко год да га је починио."