ОТВОРЕНО ПИСМО СИНДИКАТА БИЈЕЉИНСКОГ ВОДОВОДА МИНИСТАРКИ ФИНАСИЈА ЗОРИ ВИДОВИЋ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНО ПИСМО СИНДИКАТА БИЈЕЉИНСКОГ ВОДОВОДА МИНИСТАРКИ ФИНАСИЈА ЗОРИ ВИДОВИЋ


Захтјев за одблокаду жиро рачуна
 
 Поштована министрице Видовић,
 
 обраћам Вам се овим путем у име свих 257 радника АД „Водовода и Канализације“  Бијељина. Као што Вам је познато жиро рачун нашег Друштва је мјесец дана у блокади и самим тим онемогућене су нам све новчане трансакције, па тако и исплата личних примања запослених. Оно што Вам вјероватно није познато јесте тешко стање нас радника овог предузећа. Од 2017. године наше здравствено осигурање се не уплаћује, доживљавамо непријатност при овјери здравствених књижица која нам је онемогућена због дугова према Пореској Управи.

Лијечење нас радника је постало забрињавајуће, с обзиром да имамо велики број колега који су тешко болесни, нажалост и дјеца наших  појединих колега су лошијег здравственог стања и нису заслужила да њихово лијечење чека због нечије бахатости која је довела ово предузеће у тешку финансијску ситуацију. Сви ми радници и наше породице живимо од наших плата, наша дјеца желе да имају ужину, да се образују, да им родитељи буду у финансијској могућности  обезбједити школовање, одјећу, обућу, један пристојан живот какав заслужују. Нико од нас радника није крив што се ово Друштво нашло у овој тешкој ситуацији, нико од нас није овдје да волонтира, него да за свој, поштено обављени посао, будемо плаћени.

Радници имају обуставе, стамбене и ненамјенске кредите и када дође вријеме за уплату рата доживљавамо такво понижење и стрепњу када нас банке зову, а ми немамо од чега да уплатимо рате јер, ево, два мјесеца живимо без плата. Режије и храна за породицу се неће саме од себе платити, ниједна установа од друштвеног значаја неће имати милости да чека своју уплату зато што неко нема новца да плати своје рачуне. Овим путем Вас молим да узмете у обзир сву муку радника и извршите што хитније деблокаду жиро рачуна, јер сте једино Ви у тој могућности.

Нама је потребно само једно људско разумијевање од стране Вас и да нам дате мало времена како бисмо скупили новац и исплатили плате радника који су већ у очају. Наши приватни проблеми се сваким даном само повећавају, огорчени смо и у овом моменту спремни и на штрајк и протесте. Ако се у скоријем времену нешто не догоди, што ће нам помоћи у рјешавању кризе, плашим се да ће се незадовољство радника осјетити и кроз пословање овог Друштва.

У нади да ћете овај допис схватити као молбу људи који нису криви низашта од овог што се дешава, надам се помоћи од стране Вас у смислу деблокаде рачуна. Унапријед захвална'', навела је, у саопштењу за јавност, Сандра Будак, предсједница Синдикалне организације ,,Водовода и канализације''.