УГЉЕВИК: ОСМОМАРТОВСКИ ДАР ЗА ХЕРОИНЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ОСМОМАРТОВСКИ ДАР ЗА ХЕРОИНЕ


Foto
Начелник општине Угљевик Василије Перић, заједно са локалном Борачком организацијом, поводом Међународног дана жена 8. марта даровао је 50 мајки погинулих бораца Војске Републике Српске (ВРС) из ове општине са по 100 КМ.
 
На традиционалном осмомартовском пријему биле су присутне Радојка Мекић, мајка три погинула борца ВРС и Нада Јанковић, мајка два погинула борца отаџбинског рата које су захвалиле за сву пажњу које добијају од руководства општине Угљевик и Борачке организације ове општине свих протеклих година.
 
Перић је након пријема истакао да је важно исказати поштовање према свим женама, а посебно према мајкама које су претрпјеле највећи губитак за стварање Републике Српске.
 
– Колико поштујемо наше даме, колико их уважавамо и посвећујемо пажње је сигурно мјера напретка цјелокупног друштва. У Угљевику показујемо на дјелу да су даме равноправне са мушкарцима, а оне су итекако уважаване и поштоване – рекао је Перић.
 
Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић подсјетио је да се сваке године поводом Међународног дана жена додјељује новчани поклон за мајке погинулих бораца
 
– Никада не смију бити заборављени погинули борци, а ни њихове мајке – закључио је Маринковић.
 
Према Маринковићевим ријечима свим мајкама ће у току данашњег дана представници Борачке организације уручити новчани поклон на кућној адреси преко мјесних одбора ове организације.
 
Пријему су присуствовали замјеник начелника општине Угљевик Вања Зекић, предсједник локалне Скупштине Ђоко Симић и потпредсједник Скупштине општине Угљевик Драган Ђокић.