ЛОПАРЕ: РУСКОМ ГЕНЕРАЛУ УРУЧЕНА ЗЛАТНА ЗНАЧКА ОПШТИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: РУСКОМ ГЕНЕРАЛУ УРУЧЕНА ЗЛАТНА ЗНАЧКА ОПШТИНЕ


Начелник општине Лопаре Радо Савић уручио је данас Златну значку општине руском генералу Михаилу Павловичу Лавраненку, која му је додијељена за допринос миру и очувању православља на Мајевици.
 
"Руски генерал Лавраненко пружио је подршку грађанима мајевичког краја у постратном периоду и наставио је да нам долази, да заједно ширимо сарадњу за све аспекте живота, а доводио је и потенцијалне инвеститоре са којима смо разговарали о улагању", рекао је Савић новинарима.
 
Он је додао да је Лавраненко поклонио Јеванђеље из чувене руске радионице "Софрино" Храму Покрова Пресвете Богородице у Лопарама.
 
"Лавраненко је пријатељ Мајевице и задовољство ми је што Златна значка општине Лопаре иде у праве руке", рекао је Савић.
 
Лавраненко је захвалио руководству општине и грађанима Лоапара на признању и истакао да је за вријеме боравка у Републици Српској часно служио својој земљи Русији и братском српском народу.
"Понашао сам се као сваки миротворац, а то је као пријатељ ове земље и овог народа. Колико будем живио, толико ћу бити вјеран Републици Српској", поручио је Лавраненко.
 
Он је изразио задовољство што је у Лопарама видљив напредак. У друштву Лавраненка овај пут је била и његова супруга.
 
Руска национална телевизија на овом подручју снима докуменатарни филм о руским војницима који су били у мировној мисији као припадници СФОР-а.
 
Кадрови филма снимани су у Угљевику, гдjе су били стационирани руски војници, као и у мотелу у Вукосавцима код Лопара, гдjе је била смјештена команда штаба.