СКУПШТИНА ГРАДА: ВОДОВОД ДОБИО ГАРАНЦИЈУ ЗА КРЕДИТ :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА: ВОДОВОД ДОБИО ГАРАНЦИЈУ ЗА КРЕДИТ


Одборници Скупштине града, донијели су одлуку о давању гаранција за кредитно задужење предузећа „Водовод и канализација“ ( 5,1 милиона КМ, од  чега се на главницу односи 3 милиона и 100 хиљада КМ,  на камату милион и 262 хиљаде КМ, а остале трошкове 38.000 КМ. Наведена средства предузеће ће користити за рефинансирање постојећих финансијских обавеза, у складу са пројекцијом мјесечног прилива и одлива новца, са планом обезбјеђења недостајућих средстава.). На ванредној сједници, ово је била једина тачка дневног реда, а предсједник Скупштине Александар Ђурђевић је подсјетио да је ова тачка била на дневном реду недавно одржане редовне сједнице и да је враћена на дораду.


-У приједогу одлуке који је дорађен, конкретно је наведено за шта ће бити утрошен кредит и као предсједник Скупштине желим да се захвалим одборницима што одлука о гаранцији није ишла у политичком правцу. Сви смо били конструктивни и коректни једни према другима, јер свима нам је стало да предузеће функционише како треба. На приједлог одборника ПДП-а Славише Марковића усвојили смо и закључак да за наредну сједницу Скупштине града, градоначелник Љубиша Петровић и в.д. директора предузећа „Водовод и канализација“ Драгиша Танацковић припреме и приједлог рјешења за помоћ предузећу, како би радници примили бар једну плату. Мој приједлог, односно амандман који је такође усвојен,  гласи да ће одлука ступити на снагу умјесто у року од осам дана од објаве у Службеном гласнику, на снагу ступити наредног дана“, рекао је Ђурђевић. Градоначелник Љубиша Петровић је похвалио усвајање одлуке и нагласио да је донесена разумна и професионална одлука.

-Захвалан сам на брзом сазивању сједнице Скупштине, као и на усвајању одлуке о давању гаранција за кредитно задужење предузећа „Водовод и канализација“. На сједници је у првом плану био интерес грађана, функционисање предузећа и интерес запослених радника и њихових породица. Ово је први корак у рјешавању тешке ситуације у којој се предузеће налази, а ово је уједно и прилика да апелујемо на надлежне институције од којих очекујемо да буду истрајни у провођењу истражних радњи по основу кривичних пријава, како би се утврдило гдје је одлазио новац из предузећа“, рекао је Петровић.

Семберија инфо