ДЕСЕТ РОМКИЊА ЋЕ ДОБИТИ ПО 1200 ЕВРА :: Semberija INFO ::

 

ДЕСЕТ РОМКИЊА ЋЕ ДОБИТИ ПО 1200 ЕВРА


Удружење грађана „Отахарин“ ће данас, у простору социјалног предузећа Агро-план Бијељина, организовати потписивање уговора са десет корисница удружења за добијање грант средстава подршке маргинализованим групама жена Ромкиња које су погођене кризом КОВИД-19 са територије града Бијељина.

Потписнице гранта су након дводневног  тренинга за развијање бизнис идеје, уз помоћ консултанта, имале прилику аплицирати за додјелу бесповратних средстава у виду робе и материјала с циљем развоја и унапређења властитог бизниса у максималном износу од 1.200 евра, без ПДВ-а, по породичном домаћинству.

Овај догађај се организује у оквиру пројекта ,,Ублажавање посљедица изазваних пандемијом ковид-19 у ромскојзаједници у граду Бијељина” који проводи Удружење грађана ,,Отахарин” из Бијељине, као једна од партнерских организација која учествује у склопу пројекта „Ковид-19  Неxус одговор за побољшање друштвено-економске ситуације маргинализованих људи у шест земаља Западног Балкана“ подржан је од стране ЦАРЕ Интернационал у БиХ – Сарајево и Аустријске развојне сарадње у трајању од 1. маја 2021. до 28. фебруара 2023. године.

Циљ свеукупног пројекта је допринијети ублажавању хуманитарних и социјално-економских посљедица кризе КОВИД-19 у шест земаља западног Балкана, а циљну групу чине старије особе, особе са инвалидитетом и друге маргинализоване особе погођене кризом ковид 19'', потврђено је из ,,Отахарина''.

Семберија инфо