ВЕЛИКА ПОТРАЖЊА ЗА СЕМБЕРСКИМ БРАШНОМ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКА ПОТРАЖЊА ЗА СЕМБЕРСКИМ БРАШНОМ


Украјинска криза, инфлација, честа поскупљења горива и стратешких прехрамбених артикала на домаћем тржишту, условили су и појачану потражњу за семберским брашном. Млинари кажу да је интересовање купаца огромно, али да на залихама имају довољно брашна и пшенице до наредне жетве.

Чедомир Павловић, директор Млинско – прерађивачког предузећа “Млин Павловић” из Црњелова за ,,Семберија инфо’’ каже да брашна у овом млину има довољно, иако је интересовање купаца веће него у ранијем периоду.

“Нешто слично се дешавало на почетку пандемије вируса корона, али су купци убрзо схватили да брашна има довољно и да је непотребно гомилање кућних залиха. Брашно треба чувати у сувим просторијама, а већина људи немају адекватне услове за складиштење већих количина брашна у својим становима или кућама. Ми имамо довољно брашна и пшенице до нове жетве, тако да потрошачи не треба да брину  о томе”, истиче Павловић.

Ненад Пајић, који с братом Младеном води пословање у Млинско - прерађивачком предузећу “БН - Дукат” из Бродца, каже да тренутно немају брашна на залихама, али имају залихе пшенице.



“Изузетно је велика потражња за брашном, поготову од купаца из централне БиХ. Као и на почетку пандемије вируса корона, сада нам се јављају неки нови купци с којима до сада нисмо сарађивали. Уколико бисмо изашли у сусрет свим тим новим купцима, онда бисмо били неправедни према нашим старим муштеријама, тако да и томе морамо водити рачуна”, каже за портал ,,Семберија инфо’’ Ненад Пајић.

Семберија инфо