ЈУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ЈУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ БИЈЕЉИНА


Данас почиње реализација Програма за дјецу у години пред полазак у школу

Ове године у Програм ће бити укључено 202 дјеце, а Програм ће бити реализован у девет веспитних група у четири објекта Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ на подручју града Бијељина. Програм ће бити реализован сваког радног дана у трајању по три сата, у периоду од првог  марта до 31. маја 2022. године.

Директор Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“, Славиша Вујановић за „Семберија инфо“ рекао је да је овај Програм бесплатан, али и да није обавезан.


-Од 2011. до 2019. године Министарство просвјете и културе је организовало овај програм и одређивало број дјеце који ће га похађати, односно број група које би биле организоване, а од 2019. године сва дјеца која се пријаве могу га похађати. У 2020. години програм је реализован само једну седмицу због појаве вируса корона, а 2021. није био организован. Средства за плате васпитачима обезбјеђује Министарство просвјете и културе Републике Српске, а трошкове одржавања објекта сноси Вртић, односно Град Бијељина“, казао је Вујановић.

Овај Програм првенствено је намијењен дјеци која нису била обухваћена институционалним предшколским васпитањем и образовањем, а циљ програма је социјализација, осамостаљивање, стицање самопоуздања код дјеце, али и радних навика, као и овладавање другим вјештинама које су потребне за полазак у школу.

Семберија инфо