ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О СУФИНАНИРАЊУ НАБАВКЕ ПЕЋИ ЗА ЦЕНТРАЛНО ГРИЈАЊЕ У ОШ „МЕША СЕЛИМОВИЋ“ У ЈАЊИ :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О СУФИНАНИРАЊУ НАБАВКЕ ПЕЋИ ЗА ЦЕНТРАЛНО ГРИЈАЊЕ У ОШ „МЕША СЕЛИМОВИЋ“ У ЈАЊИ


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и директор „Свјетске визије“ (Wорлд Висион Интернатионал) у БиХ Лариса Клепац потписали су споразум о суфинансирању пројекта „Набавка и инсталирање пећи (котла) за централно гријање за ЈУ ОШ Меша Селимовић у Јањи“. Укупна вриједност пројекта је 11.559,25 конвертибилних марака, а „Свјетска визија“ ће у суфинансирању учествовати са 8.900 КМ, док ће Градска управа обезбиједити остатак средстава.
 
Споразум о сарадњи је усклађен са пројектним активностима у ОШ „Меша Селимовић“ у Јањи кроз образовну компоненту „Сигурно школско окружење“, која је саставни дио заједничког програма „Смањење ризика од катастрофа за одрживи развој у БиХ“.
 
Програм „Смањење ризика од катастрофа за одрживи развој у БиХ“ финансирају Влада Швајцарске и Уједињене нације, а проводе га агенције Уједињених нација у БиХ. Циљ овог програма је рјешавање кључних приоритета у области смањења ризика од катастрофа, које су утврдиле локалне власти. Утврђене приоритетне области програма су заштита и спасавање, образовање, социјална и дјечија заштита, здравље и пољопривреда.
 
Фокус програма је на јачању капацитета смањења ризика од катастрофа у оквиру 10 јединица локалне самоуправе у БИХ , а Град Бијељина је једна од пет локалних заједница у Републици Српској која учествује у програму и суфинансира пројекте са учешћем од 20.000 конвертибилних марака, не укључујући износ који ће бити уплаћен за набавку пећи у ОШ „Меша Селимовић“.