ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА ОД ИЗГРАДЊЕ АУТОПУТА :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА ОД ИЗГРАДЊЕ АУТОПУТА


Бијељинско предузеће “Бијељина пут”, које се бави извођењем изградњом путне и хидротехничке инфраструктуре, очекује да ће добити дио послова на изградњи будућег аутопута од Раче до Бијељине, чији је почетак изградње најављен за прољеће.

Александар Кецман, технички директор у “Бијељина путу” каже да и “Бијељина пут”, као и друга предузећа која се баве  извођењем радова у области нискоградње, очекује да добије  дио послова на реализацији овог великог инфраструктурног пројекта.

“ Досадашња пракса је потврдила да се при изградњи  путева ангажују кооперанти и подизвођачи, те се надамо да ћемо добити одређене послове на изградњи аутопута. Наше предузеће се кроз дугогодишњу праксу потврдило као озбиљан и поуздан  извођач радова у области нискоградње. Својевремено смо градили и заобилазницу око Бијељине. Што се тиче опреме, механизације  и техничког кадра, имамо добре предиспозиције за извођење таквих радова”, каже Кецман, истичући да је на почетку ове године “Бијељина пут” уговорио више послова за ову сезону, него што је то био случај са прошлом годином, када је било мање инвестиција и на локалном и на републичком нивоу.

“Наше предузеће у великој мјери зависи од јавних радова, како на републичком, тако И на локалном нивоу. Траса будућег аутопута од Бијељине  до Раче углавном се налази у равничарском дијелу Семберије, тако да за извођаче неће бити неких посебних изненађења на терену и ми смо спремни да се , у домену својих могућности и капацитета, укључимо у извођење дијела тих послова”, каже Александар Кецман.

Семберија инфо