ОДРЖАНА ЈЕДАНАЕСТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА ЈЕДАНАЕСТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ


На једанаестом по реду засиједању, Скупштине општине Лопаре усвојено је неколико извјештаја и информација  и донијето низ одлука битних за развој ове локалне заједнице.

„На овој редовној сједници било је 26 тачака дневног реда и све су биле важне, а издвојио би извјештај о раду начелника за 2021. годину, који је усвојен“, рекао је предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић.
Он је навео да је велику подршку добио и извјештај општинске управе, као и извјештај о провођењу популационе политике са мјерама за текућу годину.

Предсједник Скупштине је издвојио и једногласно усвојену одлуку о одобравању новчаних средстава у сврху једнократне новчане помоћи ратним војним инвалидима из одбрамбено-отаџбинског рата са подручја општине Лопаре у износу од по 100 КМ за сваког ратног војног инвалида, која је уврштена у дневни ред на приједлог одборника Партије демократског прогреса Далибора Ристића.

„Данас је била садржајна Скупштина на којој су донијете значајне одлуке за нашу локалну заједницу“, саопштио је начелник општине Радо Савић.

Он је издвојио одлуку о утврђивању посебног интереса непокретности у својини општине Лопаре везано за инвестирање, гдје je прихваћена иницијатива фирме „Термал Инт“ Лопаре да им се додијели земљиште на којем ће они градити нове производне капацитете и повећати број запослених радника.

„Ту су и одлуке за асфалтирање путева у мјесним заједницама, затим за изградњу парохијског дома у Лопарама, о уградњи столарије и уређењу фасаде у Дјечијем вртићу Лопаре, која се финансира заједнички са Кабинетом Предсједника Републике Српске, као и обезбјеђивање средстава за  прекривање Центра за културу Лопаре,  а, такође, је веома важна одлука о одобравању средстава у износу од 60.000 КМ за пројекат са Фондацијом Мозаик, са којом општина Лопаре формира Фонд за подршку пројеката дијаспоре вриједан 120.000 КМ.

Значајна је и одлука  о одобравању средстава за набавку и монтажу соларне фотонапонске електране на згради општине Лопаре, која ће допринијети уштедама у утрошку електричне енергије и бити примјер привредним субјектима у нашој локалној заједници како би они кренули у процес изградње соларних електрана и тиме се прилагодили у случају повећања цијена електричне енергије“, навео је Савић.