ЈАЧА САРАДЊА ВРТИЋА И ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА :: Semberija INFO ::

 

ЈАЧА САРАДЊА ВРТИЋА И ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА


Foto
На Педагошком факултету у Бијељини данас је уприличено потписивање споразума о сарадњи овог факултета са 20 предшколских установа из Бијељине, Зворника, Фоче те једном предшколском установом из Црне Горе.

-Ово су редовне активности нашег факултета које због актуелног стања са пандемијом нисмо успјели реализовати раније. Данас потписаним уговорима са предшколским установама поближе ћемо дефинисати детаље који се тичу обављања праксе наших студената у установама предшколског васпитања и образовања као и још неке области наше међусобне сарадње“, рекао је Далибор Стевић, декан Педагошког факултета.

Потписивању је присуствовао и директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ који није крио задовољство квалитетом дасадашње сарадње овог бијељинског вртића и Педагошког факултета.

-Заједнички циљ свих нивоа власти мора бити повећање обухвата дјеце предшколским васпитањем и образовањем. У том правцу се кретала наша сарадња са Педагошким факултетом свих ових година. На нивоу Бијељине број дјеце који иду у вртиће је око 33% што је, иако предњачимо у Републици Српској, недовољно ако погледамо важност овог нивоа образовања и васпитања за само друштво. Овим уговором смо нашу сарадњу додатно формализовали како бисмо наставили досадашње позитивне процесе који се тичу предшколског васпитања и образовања у нашем граду“, ракао је Славиша Вујановић, директор Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“.

(Семберија инфо)