ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА „ТВОЈИ ОД ТВОЈИХ“ МАРИЈЕ ВУКОСАВЉЕВИЋ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА „ТВОЈИ ОД ТВОЈИХ“ МАРИЈЕ ВУКОСАВЉЕВИЋ


„Твоји од Твојих“,  назив је изложбе икона ауторке Марије Вукосављевић, која је вечерас отворена у  Музеју „Семберија“ Бијељина. Ова изложба за све посјетиоце биће отворена до 18. марта, а улаз је бесплатан.

Марија Вукосављевић рекла је да су радови који су изложени у Музују „Семберија“  настали и року од протеклих шест мјесеци и да су премијерно изложени у Бијељини.



-Осим ове две иконе које се налазе на плакату и позивници, остале нигде нису биле изложене и од вечерас се могу премијерно видети. Радови су рађени на рециклираном текстилу техником веза, колажа и других, комбиноване су технике. Другачији је приступ рада, него код класичних икона, али сви канони су испоштовани који треба да се испоштују у иконопису. Битно је да су ликови лепи, да имају ореол, натпис који је свети,  јер су све то историјске личности, а то је оно што свака икона мора да има, све остало је нека врста слободе да се уметнички изразим“, истакла је Марија Вукосављевић.



Међу многобројним посјетиоцима, љубитеља умјетности био је и градоначелник Града Бијељина Љубиша Петровић, који је рекао да му је задовољство бити на изложби и умјетници Марији Вукосављевић је пожелио да излаже на великом броју мјеста.

Семберија инфо