ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ЗАЉУБИ СЕ ЈЕДАН ВАСА“ АУТОРА ДРАГАНЕ ПАВЛОВИЋ РИБАЋ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ЗАЉУБИ СЕ ЈЕДАН ВАСА“ АУТОРА ДРАГАНЕ ПАВЛОВИЋ РИБАЋ

„Заљуби се један Васа“, назив је дјечије књиге ауторке Драгане Павловић Рибаћ, која је вечерас представљена у Галерији Центра за културу „Семберија“ у Бијељини.

Драгана Павловић Рибаћ, ауторка књиге „Заљуби се један Васа“ рекла је да је ово прво издање, а други циклус књиге, прва књига има назив „Рода без пардона“.



-Ова књига је подјељена у три циклуса и у питању је дјечија поезија. Први циклус књиге је за најмлађи  узраст, до осам година и у њему се спомињу животиње, док је други и трећи циклус намјењен за старију дјецу. Идеја за ову књигу је настала тако јер сам постала мама и ова књига је посвећена мом сину Васи. У књизи има за свакога по нешто, за дјевојчице, за маме и сви се могу пронаћи у њој“, истакла је ауторка књиге, Драгана Павловић Рибаћ.

Поред многобројних посјетилаца , промоцији је присуствовао и градоначелник Града Бијељина Љубиша Петровић који је рекао да му је велика част и задовољство што је могао да подржи младу пјесникињу Драгану Павловић Рибаћ.



- Рекао бих да она представља нашег савременог и будућег Езопа, јер она представља животиње кроз стилске фигуре, ономатопеје... и да осим писања поезије почне и са писањем прозе. Драгани бих пожелио да њене збирке буду превођене на више сјетских језика, имајући у виду да је њена прошла збирка пјесама преведена на енглески језик“, закључио је градоначелник Петровић.

Семберија инфо