ЕКОНОМСКИ РАСТ ПРИВАТНОГ СЕКТОРА И НОВА РАДНА МЈЕСТА БИТ ЋЕ ПОКАЗАТЕЉИ НАПРЕТКА У БРЧКОМ :: Semberija INFO ::

 

ЕКОНОМСКИ РАСТ ПРИВАТНОГ СЕКТОРА И НОВА РАДНА МЈЕСТА БИТ ЋЕ ПОКАЗАТЕЉИ НАПРЕТКА У БРЧКОМ


Први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Мицхаел Сцанлан састао се са представницима Привредне коморе Брчко Дистрикта и “СТУДЕН & ЦО Холдинга”. Они су га информирали о стању у ком се налази привреда Дистрикта и мјерама које је потребно подузети како би се створила динамична атмосфера за развој пословања, нова улагања и отварање нових и добро плаћених радних мјеста у приватном сектору.
 
Супервизор је нагласио да ће успостављање вишемодалног транспортног чворишта, одговорне јавне управе окренуте ка пружању услуга грађанима, те стандарда који подразумијевају нулту толеранцију према корупцији и покровитељству политичких странака, омогућити да Брчко постане сигурна и пожељна дестинација за инвестиције.
 
Напори који се подузимају на деминирању, што је кључни фактор за развитак туризма у сигурном окружењу, напредују према утврђеним роковима како би се осигурало да Брчко Дистрикт до јесени 2024. године буде у потпуности деминиран.
 
Рокови за имплементацију свих ових реформи које воде ка повећању броја радних мјеста у приватном сектору били су тема разговора супервизора на састанку са руководством Владе и Скупштине Дистрикта, као и на састанцима са шефовима клубова СДС-а, НиП-а, СББ-а и СП-а, те независним посланицима Мејром Шечић, Ђорђем Поповићем и Абдулахом Илијазовићем.
 
Овим кругом разговора завршен је низ састанака које је супервизор одржао са представницима свих посланичких клубова и са независним посланицима у Скупштини Дистрикта о неопходним законодавним корацима како би се ови циљеви достигли на прољеће.
 
Супервизор је такођер подвукао да власти Дистрикта, а посебно извршни органи, имају додатну обавезу да отворено и транспарентно предоче како ће ове позитивне промјене бити усвојене и који су њихови стварни бенефити за грађане којима су ту да служе.