ПУ БИЈЕЉИНА ПРЕДСТАВИЛА РЕЗУЛТАТЕ РАДА :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА ПРЕДСТАВИЛА РЕЗУЛТАТЕ РАДА


У просторијама Полицијске управе Бијељина Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је одржана редовна конференција за новинаре на којој су надлежни представили резултате рада припадника Министарства остварене током јануара 2022. године. Укупно стање безбједности на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина оцјењено је као задовољавајуће.

Начелник ПУ Бијељина Стјепан Терзић изнио је податак о 47евидентираних кривичних дјела током јануара 2022. године гдје су надлежним тужилаштвима поднесена 44 извјештаја против 45 лица. У анализираномпериоду није забиљежен ниједан случај малољетничке деликвенције. Начелник Терзић је истакао висок проценат расвијетљености кривичних дјела у износу од 90%.

Током јануара 2022. године припадници Полицијске управе Бијељина су заплијенили девет килограма и 197 грама опојних наркотичких средстава.

Начелник Сектора полиције Игор Капикул представио јеподатке о јавном реду и миру који је током првог мјесеца ове године нарушен 36 пута (14% мање у односу на јануар 2021. године). Евидентирано је 52 прекршаја (13% мање односу на јануар 2021. године) у односу на које су поднијета четири захтјева за покретање прекршајног поступка и издата 42 прекршајна налога. Начелник Капикул је подсјетио да је при крају реализација прве фазе система видеонадзора на подручју града Бијељина која ће бити комплетирана постављањем видеонадзора на посљедњој, 57. локацији. Након тога, услиједиће реализација и друге фазе овог пројекта.

По питању саобраћајних незгода, током претходног мјесеца евидентирано је њих 91. Од тог броја 19 незгода су биле са тјелесним повредама. Није било саобраћајних незгода са смртним исходом. Најчешћи узроци настанка саобраћајних незгода је неправилно извођење радњи возилом у саобраћају и неприлагођена брзина кретања возила. Током анализираног периода 193 возача је искључено из саобраћаја од чега 180 због вожње у алкохолисаном стању.

Начелник Полицијске управе Бијељина, Стјепан Терзић је, мимо извјештаја о резултатима рада службеника ове управе за јануар 2022. године упознао јавност са једним актуелним случајем. Наиме, на подручју града Бијељина, 15. фебруара 2022. године од стране припадника Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске ухапшен је службеник Полицијске управе Бијељина иницијала Д.Б. због основане сумње да је починио кривична дјела примање мита и трговина утицајем које је починио у два наврата, 23.12.2021. и 15.02.2022. године, када је и ухапшен. Дјела је починио примањем мита у укупном износу око 20.000 конвертибилних марака. Исти је од стране колега из Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС предат у надлежност Републичког јавног тужилаштва у Бањалуци. Против полицијског службеника биће предузете све мјере и радње у складу са Законом о полицији и унутрашњим пословима те Правилником о дисциплинској одговорности припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

-Полицијска управа Бијељина ће предузимати све мјере и радње у циљу спречавања оваквих штетних појава корупције, нарочито у својим редовима, и санкционисати све полицијске службенике који нарушавају углед и част Министарства те каљају углед часних и поштених колега“, истакао је начелник Стјепан Терзић.