САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЈАВНИХ ИНСТИТУЦИЈА И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЈАВНИХ ИНСТИТУЦИЈА И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА БИЈЕЉИНА


Удружење грађана „Отахрин“, данас у Хотелу „Дрина“ у Бијељини, организује састанак са представницима јавних институција и невладиних организација града Бијељина са почетком у 11 часова.

Циљ састанка јесте представљање информација о текућем пројекту ,,Ковид-19 Неxус одговор за побољшање друштвено-економске ситуације маргинализованих људи у шест земаља Западног Балкана“ и резултата проведене Џендер анализе креиране током реализације пројекта, као и отварање конструктивне дискусије и креирање закључака и препорука са циљем ефикасније подршке маргинализованим групама.

Поменути пројекат проводи Удружење грађана ,,Отахарин” из Бијељине, као једна од партнерских организација која учествује у пројекту подржаном од стране ЦАРЕ Интернационал у БиХ – Сарајево и Аустријске развојне сарадње у трајању од 1. 5.2021. до 28. 2.2023. године.

Циљ пројекта је допринијети ублажавању хуманитарних и социјално економских посљедица кризе Ковид-19 у граду Бијељина, те успостављању ефикасније подршке и заштите припадника и припадница маргинализованих група, нарочито жена, старих особа и особа са инвалидитетом. Најзначајније активности су усмјерене на директну помоћ угроженим категоријама и сарадњу са општинским структурама у сврху  креирања јавних политика и доношењу других релевантних докуманата важних за ову област.