САРАЈЛИЈА УЦЈЕЊИВАО БИЈЕЉИНКУ ОСУМЊИЧЕН ДА ЈЕ ОБЈАВИО ТРИ ЕКСПЛИЦИТНЕ ФОТОГРАФИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

САРАЈЛИЈА УЦЈЕЊИВАО БИЈЕЉИНКУ ОСУМЊИЧЕН ДА ЈЕ ОБЈАВИО ТРИ ЕКСПЛИЦИТНЕ ФОТОГРАФИЈЕ


Foto
Бијељинска Полицијска управа доставила је извјештај Окружном јавном тужилаштву у овом граду против мушкарца чији су иницијали А.З. из Сарајева осумњиченог да је објавио експлицитне фотографије жене из Бијељине, те је уцјењивао да му уплати новац.

Осумњичени је дјело починио на штету ове Бијељинке 2018. године, тако што је путем апликације "Месенџер" послао поруку која је садржала линк за преузимање њених профила, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.
 
"Он је јавно објавио њене три експлицитне фотографије, под пријетњом да ће
наставити и даље да објављује уколико му оштећена не уплати одређени износ новца, а све са циљем стицања противправне имовинске користи", наведено је у саопштењу.
 
Окружном јавном тужилаштву у Бијељини достављен је извјештај против А.З. о постојању основа сумње да је почињено кривично дјело неовлаштен приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи, телекомуникационој мрежи и електронској обради података, у стицају са кривичним дјелом уцјена у покушају.
 
Полицијска управа Бијељина апеловала је да грађани не отварају сумњиву пошту /линк, видео/ коју добију од пријатеља или непознатих лица и да не уступају своје лозинке, сигурносна питања, кодове јер тиме омогућавају непознатим лицима преузимање и приступ њиховим профилима.

(Инфо Бијељина)