ПРИЈАВЉЕН ТУЖИЛАШТВУ ЗБОГ ПРИСТУПА ЗАШТИЋЕНОМ КОМПЈУТЕРУ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈАВЉЕН ТУЖИЛАШТВУ ЗБОГ ПРИСТУПА ЗАШТИЋЕНОМ КОМПЈУТЕРУ


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, доставили су Окружном јавном тужилаштву у Бијељини Извјештај о постојању основа сумње да је  почињено кривично дјело „Неовлаштен приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи, телекомуникационој мрежи и електронској обради података“ у стицају са кривичним дјелом „Уцјена“ у покушају,  против лица А.З. из Сарајева.
 
Осумњичени је дјело починио, на штету лица из Бијељине током 2018. године, тако што је путем Messengera, послао поруку која је садржавала линк за преузимање њених профила.
 
Надаље, исти је јавно објавио њене три експлицитне фотографије, под пријетњом да ће наставити и даље да објављује уколико му оштећена не уплати одређени износ новца, а све у циљу стицања противправне имовинске користи.
 
Полицијска управа Бијељина, овом приликом апелује на грађане да не отварају сумњиву пошту (линк, видео) које добијају од својих пријатеља или непознатих лица, да не уступају своје корисничке податке (лозинке, сигурносна питања, кодове), јер тиме омогућавају непознатим лицима преузимање и приступ њиховим профилима.