ДАНАС ПЕРФОРМАНС У ЦЕНТРУ БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ДАНАС ПЕРФОРМАНС У ЦЕНТРУ БИЈЕЉИНЕ


Против насиља над женама и дјевојчицама
 
 Удружење грађана за промоцију образовања Рома „Отахарин“ данас организује улични перформанс, поводом обиљежавања Међународне кампање „Оне биллион рисинг – једна милијарда устаје против насиља над женама и дјевојчицама“ на Тргу Краља Петра I Карађорђевића.
 
 Поред тога, направили смо и распоред током два сата активности у оквиру кампање:
 
- Од 12 до 12.15 часова је окупљање жена учесница испред Дневног центра за дјецу која живе и/или раде на улици и која су у ризику да то постану - Отахарин
- Од 12.15 до 13 долазак поворке жена од Дневног центра на Трг Краља Петра И Карађорђевића, потом слиједи плесни перформанс и  слање порука о важности кампања и слање порука подршке женама и дјевојчицама и подјела материјала за превенцију насиља над женама и дјевојчицама
 
Оне Биллион Рисинг је највећа масовна акција за окончање насиља над женама (цисродним, трансродним и онима које имају флуидне идентитете који су подложни родно заснованом насиљу) у људској историји.
Кампања, која је покренута на Дан заљубљених 2012. године, започела је као позив на акцију засновану на запањујућој статистици да ће једна од три жене на планети бити претучена или силована током свог живота. Са свјетском популацијом од седам милијарди, ово је више од једне милијарде жена и дјевојчица'', наводе из ,,Отахарина''.