ПЕТРОВИЋ: “ДОБРИ МОЈ НАРОДЕ, НЕЋЕ БИТИ УКИДАЊА НЕРАДНЕ НЕДЈЕЉЕ” :: Semberija INFO ::

 

ПЕТРОВИЋ: “ДОБРИ МОЈ НАРОДЕ, НЕЋЕ БИТИ УКИДАЊА НЕРАДНЕ НЕДЈЕЉЕ”


Foto
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић данас је истакао да одлука о нерадној недјељи у Бијељини, која је донијета прије нешто више од три мјесеца није под знаком питања и да неће бити укидана.

Наиме, Петровић се данас на Фејсбуку огласио поводом, како је истакао, “приче која се потегла о нерадној недјељи и исхиртреној одлуци”.

“Ове наводе оштро демантујем и увјеравам Вас да сам врло добро размислио јер највећу помоћ око доношења одлуке за приједлог нерадне недјеље дао ми је мој народ, слушао сам вољу и опипао пулс народа а за мене народна воља нема цијену!”, рекао је Петровић.

Он је у Фејсбук објави покушао да објасни зашто одлука о нерадној недјељи не смије бити упитна. За то је навео неколико разлога.

“Када имате нерадну недјељу најмање су могућности да послодавац манипулише временом запослених у смислу слободних дана јер на жалост још увијек је тешко исконтролисати да ли је испоштован законски минимум одмора (слободних дана на недјељном нивоу) обзиром да су наши радници често уцјењени, те због страха од губитка радног мјеста неће пријавити послодавца. Ако и претпоставимо да послодавац поступа по закону и даје запосленима законски минимум слободних дана, ниједан други дан у недјељи не може замјенити саму недељу. А зашто ниједан други дан не може замјенити саму недјељу: зато што су недјељом дјеца у кући јер не иду у школу, зато што је лакше организовати викенд и отићи са породицом на излет, зато што смо заборавили значај заједничког недјељног ручка, зато што нико нема права да нам одузима слободно, заједничко вријеме са породицом”, навео је Петровић.



Он је додао да, док у другим земљама доносе одлуке за тродневни викенд, у Бијељини се тражи преиспитивање одлуке о нерадној недјељи.

“Туристи у Бијељину могу доћи и недјељом, није Бијељина атрактивна само због трговинских радњи, имамо ми још шта да понудимо. Свако ко Бијељину посећује због трговине може испланирати да то уради и суботом, као што се и ми сами можемо организовати да све што нам треба купимо дан раније. На крају и сам Бог је рекао: шест дана ради, седми дан одмарај! Нико нема право да нам ускрати благодет недјељне јутарње литургије”, навео је Петровић. 

(НовиГлас)