МЛАДИ ФИЗИЧАР ДРАГАН МАРКОВИЋ ПУТУЈЕ НА ОЛИМПИЈАДУ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ ФИЗИЧАР ДРАГАН МАРКОВИЋ ПУТУЈЕ НА ОЛИМПИЈАДУ


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је пријем за Драгана Марковића који ће почетком јуна учествоватии на Европској олимпијади из физике у Летонији, а у јулу на Свјетској олимпијади из физике у Израелу. Одлазак младог физичара на ова такмичења помогао је са 1000 марака и зажелио му да се у Бијељину врати са златним одличјима.
 
-Заиста је задовољство да имамо овакву паметну дјецу, они на најбољи могући начин представљају наш град и то су дјеца која су сјајна будућност нашег града. Градска управа ће, у складу са својим могућностима, наставити да помаже младе и талентоване суграђане, изјавио је градоначелник Мићо Мићић.      

​Драган Марковић, матурант Гимназије ,,Филип Вишњић“, који је и раније у своју школу и град доносио медаље и одличне резултате, велика очекивања има и на овогодишњим такмичењима. За Олимпијаде се, каже, припремао свакодневно.
 
 А да би се пласирао на ова такмичења, осим напорног рада морао се доказати на републичком и државном такмичењу. Одличне резултате је постигао и међу пет је најбољих босанскохерцеговачких физичара средњошколаца који ће представљати Босну и Херцеговину на међународним такмичењима која се ове године одржавају  у Летонији и у Израелу. 
 
-Пуно радим, а надам се и добром резултату. Одласку на ова такмичења претходила су прво школска и регионална, те републичка такмичења, а одржавала су се, као и сваке године, од фебруара мјесеца до маја, када се изабрала екипа Босне и Херцеговине за интернационалне олимпијаде из физике. Што се тиче локалних такмичења ту сам освајао прва мјеста, на регионалном био сам други, а затим прво мјесто на изборном такмичењу за Европску олимпијаду и четврто мјесто на државном такмичењу БиХ и тако се пласирао на Свјетску олимпијаду из физике, прича Драган Марковић.