ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ ОБЕЋАО ПОМОЋ ПОРОДИЦИ АНИЋ ИЗ ГОРЊЕ ЧАЂАВИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ ОБЕЋАО ПОМОЋ ПОРОДИЦИ АНИЋ ИЗ ГОРЊЕ ЧАЂАВИЦЕ


Foto
Градоначелник Љубиша Петровић, са сарадницима, посјетио је данас породицу Анић у Горњој Чађавици, на чијем имању је у сриједу избио велики пожар и проузроковао велику штету. Том приликом, страдали су бик и крава, а изгорјели сјенара, дио штале и помоћних објеката. Захваљујући присебности и брзом реаговању домаћина и комшија, избјегнута је већа трагедија.

„Док сам завршавала послове поред пластеника, свирао ми је неко из аута, а када сам се окренула видјела сам да је пожар захтватио сјенару . Потрчала сам да спасим што се спасити да. Угледала сам варнице са електроводова изнад сјенаре, тако да претпостављам да је то узрок пожара. Успјела сам спасити три бика, четвртог нисам. Затим сам ушла у другу шталу да спасавам краве и тада су ми у помоћ притекли дјевер, јетрва, свекрва, комшије. Настрадала је крава и један бик. Изгорјело је више од 1000 бала сламе, исто толико сијена, концентрат и друга храна за стоку“, прича домаћица Гроздана Анић.



Након што је посјетио згариште, градоначелник Петровић обећао је Анићима да ће Градска управа издвојити финансијска средства, да би им се бар једним дијелом санирала штета. „Градска управа ће, у складу са Правилником о начину и условима подстицаја за пољопривреду, максимално финансијски да помогне породици Анић, којој су пољопривреда и сточарство једини извор прихода. Када власници поднесу захтјев, комисија ће изаћи на лице мјеста да изврши процјену штете, након чега ће им бити одобрен новац“, поручио је Петровић.

Домаћин Жико Анић захвалио је градоначелнику за посјету и најављену помоћ. „Веома сам захвалан градоначелнику што је имао осјећај да нас посјети у овом тешком тренутку. Помоћ ће нам, итекако, значити, јер је штета је огромна. Према мојој процјени, она износи око 30.000 конвертибилних марака“, рекао је Анић.