ЧЕСТИТКЕ ЗА ОСВАЈАЊЕ КУПА РС И УЛАЗАК У ЕВРОПУ :: Semberija INFO ::

 

ЧЕСТИТКЕ ЗА ОСВАЈАЊЕ КУПА РС И УЛАЗАК У ЕВРОПУ


Градоначелник Мићо Мићић организовао је у Градској управи Бијељина пријем за фудбалере и руководство Фудбалског клуба ,,Радник'', који је освојио Куп Републике Српске и успио да се пласира у Европу, након што је ФК ,,Жељезничар'' из Сарајева изгубио лиценцу за играње утакмица УЕФА.
 
Мићић је рекао новинарима да је поносан на играче, тренера и управу ФК ,,Радник'' јер су постигли фантастичан успјех.
 
,,Наш клуб је по седми пут освојио Куп РС, четврти пут заредом, а успјели су да уђу и у европски ранг такмичења. Захваљујем им што на најбољи начин презентују Бијељину, и зато је Градска управа одлучила да им додијели захвалницу, а 20.000 КМ ће им бити уплаћено из буџетске резерве као награда'', навео је Мићић.
 
Он је истакао  да ће се Град потрудити да стадион у Бијељини буде спреман за неки од наредних излазака бијељинског тима у Европу.
 




,,Ове године смо потписали, на основу програма омладинског и првог тима 'Радника', споразум да их финансирамо из буџета са 300.000 КМ. Генерално гледано, свим спортским клубовима је умањен износ јер смо 400.000 КМ издвојили за постављање рефлектора, а за ту намјену је узет и кредит од 500.000 КМ. Фудбалски савез БиХ обећао нам је донацију сијалица, а у плану је и терен са вјештачком травом, те изградња источне трибине. Све ово ће омогућити добијање лиценце за играње европских утакмица на стадиону'', нагласио је Мићић.
 
Тренер ФК ,,Радник'' Младен Жижовић каже да ће утакмице у европском рангу бити игране у Бањалуци и да ће управа клуба покушати да задржи комплетан играчки кадар.
 
,,Уколико будемо имали среће у жријебу, можда ћемо проћи прво претколо, што би био феноменалан успјех. На почетку сезоне Премијер лиге БиХ многи су нас сврставали међу екипе које ће се борити за опстанак, а ми смо у Европи. Толико о опструкцијама. Показали смо да са малом, али одабраном групом, можемо много. Ово је велики успјех за клуб, грађане Бијељине, навијаче, дијаспору'', рекао је Жижовић.
 
Он је навео да ће фудбалери моћи да се одморе до 10. јуна, када ће почети припреме за нову сезону која ове године стартује нешто раније, 21. јула.
 
Фудбалер Славиша Радовић истакао је да је пролазак у Европу и освајање Купа РС велики успјех за њега и његове саиграче.
 
,,Ми смо веровали када нико није веровао. Имали смо циљ да освојимо Куп, и освојили смо га. Надам се да ћемо у Европи извући лакше противнике и драго ми је да наш тим функционише као једно, дружимо се и ван терена, атмосфера је одлична'', додао је Радовић.