ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ ПОСЈЕТИО ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ ПОСЈЕТИО ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“




Градоначелник Љубиша Петровић, посјетио је Вртић „Чика Јова Змај“ и са директором ове предшколске установе Славишом Вујановићем разговарао о неопходности проширења капацитета. Иначе, ово је једини јавни Вртић и ради у пет објеката, од којих три на подручју града, један у Дворовима и један у Новом насељу Јања. Због техничких разлога Вртић у Патковачи још увијек није у функцији, а тражиће се и рјешење за поновно успостављање продуженог боравка.

-У циљу проширења капацитета Вртића, јуче ссмо у просторијама Градске управе одржали састанак на ком је Дирекција за изградњу града представила идејно рјешење за изградњу новог објекат у Улици Живојина Мишића (стари бувљак). Са руководством Вртића, које заслужује похвале за рад, усагласили смо да се у што краћем року одржи заједнички састанак, како би се и они упознали са идејним рјешењем и дали евентуалне примједбе на сам изглед пројекта. Циљ нам је да се капацитети за предшколско васпитање шире и напредују, а посебно кад знамо да су дуге листе чекања за предшколско образовање које је изузетно значајно за наше најмлађе суграђане“, рекао је градоначелник Петровић. Директор Вртића Славиша Вујановић, упознао је градоначелника са стањем у овој предшколској установи и свим што је неопходно за даљи рад.

-У Вртићу борави 520 дјеце, а на листи чекања је још 200 малишана. Радује нас чињеница да Град, као оснивач ове установе, размишља о проширењу капацитета, као и о свеукупном унапријеђењу предшколског образовања. Такође, у Вртићу бораве и дјеца са сметњама у развоју и трудимо се да њихов боравак буде праћен адекватно“, рекао је директор Вртића Славиша Вујановић. Поводом радне посјете Вртићу, маишани су за градоначелника припремили пригодан програм.