ЦИЈЕНЕ НЕЋЕ БИТИ КАО ПРОШЛОГОДИШЊЕ :: Semberija INFO ::

 

ЦИЈЕНЕ НЕЋЕ БИТИ КАО ПРОШЛОГОДИШЊЕ


Када стигне прољеће, многи размишљају о садњи воћних садница. У Семберији се не може наћи двориште у коме се не налази бар по једна јабука, крушка, шљива и трешња са које се чује дјечија граја и смијех већ у мају. Ово је вријеме када се период када се почињу куповати саднице воћа. С обзиром на то, распитали смо се да ли су саднице у продаји  и која им је цијена.

Што се тиче садница Дамир Беговић из пољопривредне апотеке „Плодоразмјена''  за „Семберија инфо“ рекао је да очекују да ускоро стигну, јер се чека стабилизација времена, када би кренула и садња.

-У понуди ће бити стандардне воћне саднице јабука, крушка, шљива, те саднице трешње, вишње, кајсије и нектарине. Такође, у понуди ће бити и саднице тропског воћа као што су лимун, киви, мандарина и друге. Што се тиче цијена, још увијек се не зна које ће бити, јер је све на тржишту јако поскупјело“, завршава  Беговић.

Док не стигну саднице јабуке, крушке шљиве...  у њиховој апотеци се могу  купити саднице малине и купине, чије су цијене три и три ипо конвертибилне по комаду, боровнице 8,90 конвертибилних марака, те ароније која кошта седам конвертибилних марака.
 
Семберија инфо