ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА


На подручју Полицијске  управе Бијељина  у периоду од 14. до 20. фебруара 2022. године биће проведена регионална акција појачане контроле саобраћаја усмјерена на контролу возача под дејством алкохола, опијата или психоативних супстанци, као и контролу техничке исправности моторних возила.

Акција усмјерена на контролу возача под дејствома алкохола реализоваће се у периоду од 18. до 20. фебруара 2022. године, док ће се активности на контроли техничке исправности моторних возила и посједовању зимске опреме проводити у континуитету у периоду од 14. до 20. фебруара 2022. године.

У јануару 2022. године са тежим тјелесним повредама догодило се седам саобраћајних незгода, док је 12 са лакшим тјелесним повредама. Возачи под дејством алкохола проузроковали су 11 незгода или 12% у односу на укупан број незгода, што је за око 35% мање. Због вожње под дејством алкохола у мјесецу иза нас искључено је 180 возача, што је за 4% више у односу на исти период 2021. године.  Из Полицијске управе Бијељина апелују на грађане да поштују саобраћајне прописе, као и да не учествују у саобраћају уколико су под дејством алкохола.