Стипендије за младе постдипломце :: Semberija INFO ::

 

Стипендије за младе постдипломце


​Градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписао је јуче уговоре са студентима постдипломских студија који су на градском конкурсу за финансирање научноистраживачких радова у академској 2018/2019. години добили средства за финансирање докторске тезе и мастер рада.

- Захваљујем се овим младим људима који су одлучили да се у свом научном раду баве темама које су друштвено значајне, односно темама које својом структуром и научним дометом доприносе напретку и развоју Града Бијељина. Да се бринемо о будућности младих и паметних људи потврда је и то што смо у 2019. години повећали износе стипендија, у просјеку за 25 одсто. Најнижа студентска стипендија износила је 170 КМ, а сада је 200 КМ, док коначан мјесечни износ зависи од просјека оцјена стипендисте - истакaо је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

У академској 2018/2019. години Град Бијељина ће суфинансирати израду двије докторске тезе у износу по 2.000 КМ - тезу Андрее Ђукин са Шумарског факултета у Београду  "Анализа зелених површина саобраћајница Града Бијељина" и тезу Лидије Јовичић, са Педагошког факултета у Бијељини "Стандарди компетенција наставника за рад у квалитетној школи". Једнократни новчани износ од 1.500 КМ за израду мастер рада добили су Павле Голијанин са Академија умјетности Универзитета у Новом Саду, за "Кратке приче са андроида" и Драгана Хајдаревић са Факултета пословне економије Бијељина, за рад "Улога финансијских система у развоју економије Републике Српске“.

Поред четири научно-истраживачке стипендије за постдипломске студије, Град Бијељина финасира још 159 стипендиста, за шта се из градске касе годишње издваја око 280.000 КМ.

Град Бијељина