ЖЕЛИМО ДА УНАПРИЈЕДИМО ПРЕДШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ! :: Semberija INFO ::

 

ЖЕЛИМО ДА УНАПРИЈЕДИМО ПРЕДШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ!


У Бијељини је, у просторијама Савеза општина и градова РС, одржан састанак којем су присуствовали предсједник Удружења ВСС РС Славиша Вујановић и потпредсједник Скупштине Удружења ВСС РС Горан Гашић, те генерални секретар Савеза општина и градова РС Ацо Пантић и стручни сарадник за односе са јавношћу Савеза Владислава Поповић Ђорђић.
 
Један од закључака састанка био је да Савез да подршку у побољшању материјалног статуса радника у предшколским установама, како јавним, тако и приватним. Сложили су се да је то обавеза Синдиката, а да ће Савез дати подршку у том правцу. 
 
Такође, договорено је да се организује састанак са предсједником Синдиката ОНК и представницима Министарства просвјете и културе РС, предсједником Актива директора ПУ РС и представницима Удружења ВСС РС, на којем би се, између осталог, потписао и меморандум о сарадњи између институција и Удружења.
 
-Вјерујемо да смо на добром путу како бисмо свијест о предшколском васпитању и образовању  подигли на завидан ниво и на тај начин показали важност васпитачке професије и њеног значаја за цјеложивотно учење и развој дјетета, а самим тим и развој друштва. Сви велики успјеси започињу малим корацима, а ми смо наше већ одавно започели’’, поручено је са састанка.

Семберија инфо