ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ ЗА НАЈБОЉЕГ СПОРТИСТУ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2021. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ ЗА НАЈБОЉЕГ СПОРТИСТУ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2021. ГОДИНЕ


У току је процес избора најбољих спортиста Града Бијељина за 2021. годину. Ускоро слиједи церемонија званичног проглашења најбољих и најуспјешнијих спортиста, спортских екипа, тренера и спортских радника. У наредних неколико текстова представићемо јавности номиноване по категоријама.

За најбољег спортисту у сениорској категорији стручни жири је прихватио номинацију 18 спортиста. На листи се налазе: Младен Стевановић, Николина Вукобрат (рукомет), Дејан Кокоруш, Александар Пиргић, Теодора Сојић (кошарка), Бранко Живковић, Александар Ивковић (карате), Миљан Оџаклић (футсал), Бранимир Симић (аутомобилизам), Јасмин Рамић (кик-бокс), Његош Пантић, Михаило Ангел Рикић (теквондо), Ана Зекић, Владимир Милићевић (одбојка), Павле Вујновић (џудо), Софија Крајшумовић (фудбал), Лео Цвитановић, Ален Рахимић (бокс).

Жири ће одабрати десет најбољих, од којих ће затим изабрати троје најуспјешнијих за 2021. годину.
 
Младен Стевановић (рукомет)
Младен Стевановић је рођен 1999. године. У посљедње четири године носилац је игре Рукометног клуба „Бијељина“. Својом игром и залагањем скренуо је на себе пажњу и других клубова. У сезони 2021/22. постизао је просјечно 5,2 голова по утакмици. У 22 одиграна кола Прве М:тел лиге Републике Српске постигао је 116 голова и остварио 49 асистенција.

Николина Вукобрат (рукомет)
Рођена је 21.06.2004. године у Бијељини. Ученица је Пољопривредне и медицинске школе у Бијељини. Рукомет је почела тренирати 2014. године у ЖРК ''Радник''. Прошла је све омладинске селекције у клубу. У протеклој години најбољи је стријелац екипе и у просјеку је давала девет голова по утакмици. Постигнутим головима и великим залагањем, како на терену тако и ван њега дала је велики допринос што се екипа налази на диоби 1. мјеста  (исти број бодова са екипом  Рогатице) у јесењем дијелу Прве лиге Републике Српске у сезони 2021/22.
 
Дејан Кокоруш (кошарка)
Дејан Кокоруш је капитен КК „Радник БНБ“ са којим је 2021. освојио титулу првака Републике Српске (његова четврта титула) и изборио пласман у кошаркашку Премијер лигу БиХ. Проглашен је за најбољег кошаркаша Прве лиге РС и више пута позиван у репрезентацију Републике Српске.

Александар Пиргић (кошарка)
Рођен је 12.11.2002. године. Играо је за млађе категорије КК „Будућност БН“. Био је првак Босне и Херцеговине са кадетима и првак Републике Српске са пионирима КК „Будућност БН“. Током 2021. године је постао стандардни члан сениорске екипе клуба која се са много упјеха такмичи у Првој лиги РС. Александар игра на позицији бека, истиче се енергијом и упорношћу те добија све већу минутажу у екипи.

Теодора Сојић (кошарка)
Теодора је рођена 17. августа 2004. године у Бијељини. Једна од лидера женске екипе КК „Будућност БН“ која се такмичи у Првој лиги РС гдје тренутно заузимају високо треће мјесто на табели. Теодора игра на позицији три, и истиче се енергијом и борбеношћу коју преноси на остатак екипе.

Бранко Живковић (карате)
Бранко Живковић је рођен 24.05.2002. године у Бијељини. Завршио је Техничку школу. Прве кораке у карате спорту начинио је у Карате клубу „Пантери“ и остао му вјеран. Приликом школовања био је примјеран ученик, исти такав је и као члан клуба, редован на тренинзима, дисциплинован, што је у протеклим годинама довело до одличних резултата у млађим узрасним категоријама. Као сениор, наставио је истим темпом. Неки од важнијих резултата у 2021. години су: Српска Опен – сребро, појединачно  и екипно У21, злато - Сениорско првенство РС, злато -Републичко првенство млађи сениор, бронза - Државно првенство БиХ млађи сениор, злато - Балканско првенство (члан репрезентације БиХ).

Александар Ивковић (карате)
Александар је рођен 16.09.2003. године у Бијељини. Члан је Карате клуба „УНСУ“ са којим је током 2021. године постао сениорски првак Републике Српске и освојио бронзану медаљу на првенству РС за млађе сениоре. У екипној конкуренцији, са колегама из клуба (У21) постао је екипни вицепрвак Републике Српске док су у сениорској категорији освојили пето мјесто у Републици.

Миљан Оџаклић (футсал)
Рођен је у Бијељини 24.10.2001. године. У родном граду је завршио основно и средње образовање. Од малих ногу је у спорту. Прошао је све омладинске селекције ФК „Радник“ те са генерацијом У16 био шампион Босне и Херцеговине. Са 17 година је дебитовао у сениорском тиму ФК „Радник“. Тренутно је члан друголигаша ФК „Слога“ из Г.Црњелова. Од поновног покретања Клуба малог фудбала „Радник Сити“ Бијељина, укључен је у рад клуба. Један је од најзаслужнијих играча за све успјехе које је овај клуб постигао током претходних 18 мјесеци. Са екипом КМФ „Радник Сити“ у 2021. години је освојио титулу првака у Другој футсал лиги РС (група центар) а јесењи дио Прве лиге су завршили на челној позицији табеле.

Бранимир Симић (мото спорт)
Рођен је 19. априла 1979. године. Аутомобилизмом се бави од 2001. године. Три пута је освајао шампионат БиХ и РС на кружним ауто тркама а четири пута је био првак БиХ и РС на брдским ауто тркама. У сезони 2021 Бранимир Симић је наступио на пет брдских трка у оквиру Првенства БиХ и РС којом приликом је по четврти пут освојио титулу државног и републичког шампиона те поставио два нова рекорда стазе.

Јасмин Рамић (кик-бокс)
Јасмин Рамић је рођен 22.11.1995. године у Бијељини. Наступа за Кик-бокс клуб „Пантер“. Члан је репрезентације БиХ. Током 2021. године остварио је сљедеће резултате:
-бронзана медаља на Свјетском првенству у кик-боксу за сениоре,
-златна медаља на Међународном турниру „Балкан ОПЕН 2021“ гдје је, у конкуренцији такмичара из 17 земаља проглашен за најбољег борца турнира.
-прво мјесто на првенству БиХ у lou kick категорији,
-друго мјесто на првенству БиХ у full contact категорији,
- друго мјесто на првенству БиХ у К1 категорији,
- прво мјесто на првенству Републике Српске у lou kick категорији.
Рамић је проглашен најбољим кикбоксером Републике Српске за 2021. годину.
 
Његош Пантић (теквондо)
Рођен је 2003. године. Теквондо тренира десет година, носилац је Црног појаса 2. Дан. Пет година је стални репрезентативац Босне и Херцеговине. Освајач је бронзане медаље са Европског клупског првенства (Загреб, новембар 2020. године). Једини је спортиста у Бијељини који има осам узастопних титула државног првака БиХ у свим узрастима у којима се такмичио (млађи кадети, кадети, јуниори, сениори). У 2021. години Његош је освојио сребрену медаљу на Балканском првенству за сениоре у Букурешту, освојио је такође, осму титулу првака Босне и Херцеговине, побједник је Купа БиХ, првак Републике Српске, освајач сребрене медаље на Међународном турниру у Нишу.
 
Михаило Ангел Рикић (теквондо)
Најуспјешнији теквондо борац Теквондо клуба „ФАЛКОН“ рођен је 07.11.1997. године у Бијељини, освојио је у 2021. години златну медаљу на првенству Републике Српске.
Уназад неколико година освајао је прво мјесто на првенству Балкана, прво мјесто на првенству Босне и Херцеговине и прво мјесто на првенству Републике Српске.
 
Ана Зекић (одбојка)
Рођена је 15. марта 2005. године у Бијељини. Дијете је без родитеља, од оца Милоша-генерала ВРС и мајке Радинке који су страдали у саобраћајној несрећи прије 15 година. Члан је Градског женског одбојкашког клуба „Радник“ из Бијељине од своје десете године. Сјајна ученица, једна од најбољих и у основној школи и у Техничкој коју сада похађа, понос клуба, својим спортским залагањем и талентом израсла је у репрезентативну играчицу – одбојкашицу на позицији примач-коректор. Наступа у  кадетској, јуниорској и сениорској екипи клуба и најбоља је играчица у клубу. Њене игре у ЖОК „Радник“ у протеклим периоду као и у овој години морале су бити примјећене и од стране селектора репрезентација БиХ у млађим категоријама тако да је изабрана на списак  јуниорске селекције Босне и Херцеговине. У 2001. години сениорска екипа је заузела 3. мјесто у Првој лиги Републике Српске, док су кадеткиње избориле пласман за наставак борбе у четвртфиналном такмичењу које је у току.
Владимир Милићевић (одбојка)
 
Дугогодишњи капитен ОК „Радник“. Иако у позним спортским годинама на прави начин предводи своју екипу. Међу најзаслужнијима је за титулу првака РС у 2021. и повратак у одбојкашку Премијер лигу БиХ гдје на крају јесењег дијела првенства заузимају четврто мјесто на табели.
 
Павле Вујновић (џудо)
Рођен је 20.07.2001. године у Бијељини. Члан је Џудо клуба „Пантер“ Бијељина. Џудом се бави 15 година, носилац је црног појаса 1. Дан. Репрезентативац је Републике Српске и Босне и Херцеговине. У 2021. години постигао је спортске резултате:
Друго мјесто на Првенству Републике Српске за сениоре у апсолутној категорији (+100 кг) у Бања Луци,
Друго мјесто на Првенству БиХ за сениоре у апсолутној категорији  (+100 кг) у Лукавцу,
Са екипом Џудо клуба „ Пантер“ Бијељина на Првенству Републике Српске у свеукупном пласману заузео друго мјесто, а на Првенству БиХ у свеукупном пласману заузео 3 мјесто.

Софија Крајшумовић (фудбал) 
Рођена је 12.07.2002. године. Фудбалом се бави шест година а 2021. јој је једна од зајуспјешнијих у каријери.
Стандардна је чланица женске У19 репрезентације БиХ са којом је остварила историјски пласман у Елитну рунду квалификација за Европско првенство. Такође, стална је репрезентативка женске А селекције БиХ. У квалификацијама за Европско првенство Софија је одиграла осам мечева на којима је постигла пет голова. На клупском плану, најбоља је фудбалерка и најбољи стријелац ЖФК „Радник“. У традиционалном избору ФС РС проглашена је за најбољу фудбалерку Републике Српске за 2021. годину.
 
Лео Цвитановић (бокс) 
Током 2021. године Лео Цвитановић је остварио сљедеће резултате:
-сениорски првак Босне и Херцеговине,
-у регионалној боксерској лиги остварио је 100% учинак,
-сребрена медаља на најјачем међународном турниру у олимпијском    боксу „Zagreb Grand Prix“,

Ален Рахимић (бокс)
Ален Рахимић, боксер БК „Радник“ у 2021. години је направио сљедеће успјехе у рингу:
-златна медаља на првенству Балкана у олимпијском боксу,
- првак Босне и Херцеговине,
-четврто мјесто на Европском првенству у олимпијском боксу за сениоре (Италија 2021),
-наступао у регионалној боксерској лиги за БК „Радник“ и остварио 100% учинак без пораза.

Семберија инфо