ПРЕДСТАВЉАМО ПРИЈЕДЛОГЕ ЗА НАЈБОЉУ ЕКИПУ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2021. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉАМО ПРИЈЕДЛОГЕ ЗА НАЈБОЉУ ЕКИПУ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2021. ГОДИНЕ


Foto
У току је процес избора најбољих спортиста Града Бијељина за 2021. годину. Ускоро слиједи церемонија званичног проглашења најбољих и најуспјешнијих спортиста, спортских екипа, тренера и спортских радника. У наредних неколико текстова представићемо јавности номиноване по категоријама.
За најуспјешнију екипу пријевљено је десет спортских тимова са подручја града Бијељина: Одбојкашки клуб „Радник“, Клуб малог фудбала „Радник Сити“, Фудбалски клуб „Звијезда 09“, Теквондо клуб „СОКОЛ“, Теквондо клуб „ЈОПА“, Карате клуб „УНСУ“, Кик-бокс клуб „Пантер“, Женски фудбалски клуб „Радник“, Џудо клуб „Пантер“ и Боксерски клуб „РАДНИК“.
Жири ће, у мушкој и женској конкуренцији изабрати двије најуспјешније екипе.

Одбојкашки клуб „РАДНИК“
ОК „Радник“ је у сезони 2020/21. освојио Прву лигу Републике Српске у одбојци и пласирао се у Премијер лигу Босне и Херцеговине гдје играју значајну улогу и заузимају високо 4 мјесто.
-Ми из Рукометног клуба „Бијељина“ вјерујемо да је ОК „Радник“ узоран спортски колектив и да заслужује да буде проглашен за најуспјешнији спортски колектив у Бијељини“, поручиле су спортске колеге.

Клуб малог фудбала „РАДНИК СИТИ“
КМФ „Радник Сити“ Бијељина је у 2020. години обновио свој рад, те почео такмичење од најнижег ранга такмичења. У првој години по поновном активирању, екипа КМФ „Радник Сити“ осваја титулу шампиона у Другој футсал лиги РС (такмичење у тој сезони су завршили без пораза, са 10 побједа и два нерјешена резултата), те су од сезоне 2021/22. почели такмичење у Првој футсал лиги РС. На полусезони заузимају прво мјесто не кријући да им је циљ у текућој сезони пласман у највећи ранг футсал такмичења у БиХ односно, Премијер лигу БиХ. 
 
Фудбалски клуб „Звијезда 09“
Претходне, 2021. године јуниорска екипа ФК „Звијезда 09“ (У-19) први пут у својој историји освојила је титулу најбоље екипе у оквиру такмичења М:тел Премијер лиге БиХ за јуниоре. Имајући у виду да је екипа из Етно села „Станишићи“ иза себе на табели оставила екипе као што су ФК „Борац“ Бања Лука, ФК „Сарајево“, ФК „Жељезничар“ и многе друге екипе које имају велику базу младих и талентованих играча ово представља заиста огроман успјех. Прво мјесто на табели осигурало је наступ у оквиру такмичења УЕФА YОУТХ ЛЕАГУЕ против Турског првака, екипе Трабзонспор. Звијездини јуниори су се на достојанствен начин представили на међународној сцени.

Теквондо клуб „СОКОЛ“,
У 2021, години такмичари овог клуба су забиљежили значајне успјехе од чега, у екипном пласману издвајамо:
-прво мјесто на првенству Републике Српске,
-друго мјесто на првенству Босне и Херцеговине,
-прво мјесто (јуниори) на турниру „Империум ОПЕН“ у Београду.

Теквондо клуб „ЈОПА“
У 2021. години такмичари овог клуба су учествовали на 11 такмичења гдје су освојили 98 медаља и девет пехара. На републичком првенству у Зворнику освојили су 47 медаља (19 златних, 17 сребрених и 11 бронзаних) а у екипној конкуренцији у категорији предпионира освојили су злато (дјечаци) и сребро (дјевојчице). Млађи кадети (дјечаци) освојили су прво мјесто екипно а кадетска селекција сребрену медаљу. Други су били и сениори (мушки) док је екипа Теквондо клуба „ЈОПА“ у свеукупном пласману на првенству Републике Српске заузела друго мјесто. На првенству Босне и Херцеговине освојили су 17 медаља и 2 пехара, а у екипној конкуренцији освојили су бронзу са млађим кадетима (дјечаци) и бронзу са сениорима (мушкарци). Клуб је такође учествовао на Балканском првенству у Букурешту гдје је освојио двије медаље: сребрену у сениорској и бронзану у кадетској конкуренцији.
 
Карате клуб „УНСУ“
Током претходне године каратисти КК „УНСУ“ имали су разлога за славље. Поред индивидуалних успјеха забиљежили су и хвале вриједне резултате у екипном пласману. Јуниорски женски тим, актуелне су екипне првакиње Републике Српске. У стопу су их пратиле дјевојчице из пионирског женског тима које су избориле титулу екипних првакиња Републике Српске. На другој страни, сениорски (У21) мушки тим је изборио титулу екипних вицепрвака Републике Српске док је сениорски мушки тим освојио екипно пето мјесто у Републици Српској.

Кик-бокс клуб „Пантер“
Такмичари овог клуба остварили су сљедеће резултате у 2021. години:
– треће мјесто на Свјетском првенству за сениоре у кик-боксу – Јасмин Рамић, (Венеција 2021)
– прво мјесто на „БАЛКАН ОПЕН 2021“ – Јасмин Рамић (Тешањ 2021),
– прво мјесто на Првенству БиХ у лоу кицк – Јасмин Рамић (Пале 2021),
– друго мјесто на Првенству БиХ фулл цонтацт – Јасмин Рамић (Зеница 2021),
– друго мјесто на Првенству БиХ у К1 – Јасмин Рамић (Живинице 2021),
– друго мјесто на Првенству БиХ у боксу – Јасмин Рамић (Бијељина 2021),
– прво мјесто на Првенству РС, лоу кицк – Јасмин Рамић (Требиње 2021),
– прво мјесто на Првенству БиХ у кицк лигхт за јуниоре - Никола Алимпић,
– прво мјесто на Првенству БиХ у кицк лигхт за млађе кадете - Василије Савић,
– друго мјесто на Првенству БиХ у кицк лигхт за јуниоре - Неџад Суљић,
– друго мјесто на Првенству БиХ у кицк лигхт за јуниоре Марко Вујић,
– треће мјесто на Првенству БиХ у кицк лигхт за јуниоре -Алдин Мехмедовић,
– прво мјесто на Првенству БиХ у лоу кицк за јуниоре - Алдин Мехмедовић,
– друго мјесто на Првенству БиХ у лоу кицк за јуниоре - Неџад Суљић,
– прво мјесто на Првенству РС у кицк лигхт за јуниоре - Марко Вујић,
– прво мјесто на Првенству РСу лоу кицк за кадете - Осман Омеровић,
– прво мјесто на Првенству БиХ у лоу кицк за млађе кадете - Василије Савић.
Такмичар Кик-бокс клуба „Пантер“ Јасмин Рамић проглашен је за најбољег кик-боксера Републике Српске у 2021. години.

Женски фудбалски клуб „РАДНИК“
ЖФК "Радник" Бијељина је стандардни учесник женске Премијер лиге БиХ од њеног оснивања 2012. године. Сениорска екипа је играла четвртину финала Купа БиХ. Претходну годину ће памтити по добрим успјесима млађих селекција. Кадеткиње ЖФК „Радник“ су 2020/21. сезону завршиле као вицешампионке БиХ а јесењу полусезону су завршиле као прве на тебели.
У 2021. години 18 чланица ЖФК „Радник“ је добило позив за наступ у репрезентативне селекције БиХ у свим узрастима.
 
Џудо клуб „ПАНТЕР“
Мушка екипа Џудо клуба „Пантер“ иза себе има веома успјешну годину. Сениори су постали вицешампиони Републике Српске док су на првенству БиХ изборили бронзану медаљу. Полетарци су шампиони Републике Српске и шампиони БиХ. Млађи пионири су трећи у Републици Српској и други (вицешампиони) у БиХ док су старији пионири трећи у БиХ. Млађи сениори постали су вицешампиони Републике Српске.
На Првенствима Републике Српске освојене су 42 медаље (14 златних, 10 сребрених, 18 бронзаних), на Првенствима БиХ освојено 30 медаља (9 златних, 10 сребрених, 11 бронзаних). У 2021. години Џудо клуб „Пантер“ је имао част дати 19 репрезентативаца БиХ/РС. Због пандемије корона вируса нису одржавана првенства Балкана.

Боксерски клуб „Радник“
У 2021. години боксери БК „Радник“ постали су екипни шампиони Премијер лиге Босне и Херцеговине. Имају три првака државе у појединачној категорији и два учесника на свјетском првенству у Београду за репрезентацију БиХ.

(Семберија инфо)