КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ О СТАЊУ У ГРАДСКОЈ ТОПЛАНИ :: Semberija INFO ::

 

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ О СТАЊУ У ГРАДСКОЈ ТОПЛАНИ


Настављена редовна испорука топлотне енергије

Након што је лоциран квар на топловодној мрежи, успјешно је отклоњен квар, те је настављена редовна испорука топлотне енергије корисницима, изјавио је вршилац дужности директора Јавног предузећа „Градска топлана“ Раде Хаџи Стевић на конференцији за штампу у Градској управи, коју је организовао градоначелник Љубиша Петровић.

„Градска управа нам је максимално помогла око отклањања квара у што краћем временском року. Договорили смо се да јануарски рачун за гријање корисницима буде умањен за десет одсто, како бисмо на тај начин компензовали оно што им није испоручено у неколико дана јануара“, истакао је Хаџи Стевић, нагласивши да је у међувремену у Окружном привредном суду постигнут договор са добављачем угља, који их је тужио због укупног дуга од 652.000 КМ, о опраштању законских затезних камата у износу од 120.000 КМ.


Градоначелник Љубиша Петровић изјавио је да ће Градска управа помоћи око отплате дуга добављачу угља, те да је помогла и око редовне исплате плата запосленима.

„Садашње руководство „Градске топлане“ наслиједило је велике проблеме. Ми ћемо помоћи и око поправљања статуса запослених, у смислу повећања њихових плата. Истовремено ћемо инсистирати на утврђивању одговорности ранијег руководства Топлане за низ пословних пропуста и незаконитих радњи“, изјавио је градоначелник Петровић.
Осврнувши се на  финансијску помоћ која је издвојена за здравствене раднике Дома здравља, Болнице и Бање Дворови, који су исказали огромно пожртвовање током пандемије вируса корона, градоначелник Петровић је изјавио да ће једнократна помоћ у овој години бити исплаћена и здравственим радницима који раде у Дијализном центру, Заводу за трансфузијску медицину и у Заводу за медицину рада и спорта. Он је изјавио да је данас исплаћена једнократна помоћ за 1.130 здравствених радника у укупном износу од 740.150 КМ.