ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКЕ СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКЕ СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА


Foto
Данас је у згради Градске управе, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао пријем за добитнике Светосавских награда.

Међу добитницима Светосавске награде за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце су наставници и професори основних и средњих школа, а и васпитачи из вртића са подручја града Бијељина.  Добитница награде у области педагошког васпитања и  образовања је Нада Божић васпитач у Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ Бијељина, у области основног образовања је Станка Томић професор разредне наставе у Основној школи „Меша Селимовић“ Јања, а  у области средњег образовања и васпитања добитнице су Стана Петровић професор физике у Техничкој школи „Михајло Пупин „ Бијељина и магистар Александра Радосављевић професор клавира у Музичкој школи „Стеван Стојановић Мокрањац“ Бијељина.

Александра Радосављевић, професор клавира у Музичкој школи „Стеван Стојановић Мокрањац“ Бијељина рекла је да се ова награда разликује од свих досадашњих награда које је добила јер су овом наградом сабрани њени резултати педагошког и умјетничког рада за 30 година.

-Преко 80 освојених награда са ђацима и студентима, много одсвираних солистичких концерата, концерата у оквиру камерних оркестара и концерата мојих ђака и на десетине одржаних семинара за студенте, ђаке и професоре. Мој највећи успијех је то, да је из моје учионице, за 30 година рада изашло много талентованих ђака, данашњих академски грађана који су схватили да без љубави према професији и љубави према ђацима нема успијеха“, завршава Александра Радосављевић.

Станка Томић, професор разредне наставе у Основној Школи „Меша Селимовић“ Јања казала је да је добро знати да је неко препознао рад, залагање и труд дуги низ година рада у просвети.



-Добро је да постоји оваква награда, која ће стимулисати мене за даљи рад, али ће бити и неки примјер мојим ученицима. У Основној Школи „Меша Селимовић“ је двонационална средина и теже је мало радити, јер два су програма, али није неоствариво. Само учитељ који прати енергију ученика, који је динамичан, који се стручно усавршава и који се припрема за наставу може да опстане у том послу. Мислим да је ово најљепши позив и поново бих одабрала исти“, завршила је Томићева.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, рекао је да су добитници Светосавске награде понос града Бијељина, што су у вишедеценијском преданом раду послужили као најбољи позитивни примјер, садашњим и будућим генерацијама.

-Сматрам да људи, као што су добитници Светосавске награде из Бијељине и у наредном периоду дати све од себе.  Да заједно са својим радним колегама пренесу своје радне навике и своје стручно знање усмјере  према ученицима, како би ово друштво и даље напредовало.  Данас је била посебна част разговарати са овим људима. Градска управа Града Бијељина пружиће материјалну подршку и новчано наградити  добитнике награде и успоставићемо праксу да сви добитници награде буду награђени и убудуће. Трудићемо се да сваким својим потезом унапређујемо образовање“, закључио је градоначелник Петровић.

(Семберија инфо)