РЕТРОВИЗОР: КО СУ БИЛИ НАЈБОЉИ? :: Semberija INFO ::

 

РЕТРОВИЗОР: КО СУ БИЛИ НАЈБОЉИ?


Foto
У току је процес избора најбољих спортиста Града Бијељина за 2021. годину. Редакција „Семберских новина“ је организовала већину од претходних 45. манифестација чувајући у својој архиви сјећање на семберске спортисте од којих су неки обиљежили вријеме за нама док су неки још увијек активни у спорту.

У наредних неколико дана подсјетићемо се побједника манифестације Избор најбољег спортисте Града Бијељина који су током претходних десет година имали част да заслуже ово градско признање.

За најбољег спортисту Града Бијељина за 2012. годину проглашен је Небојша Еркић, кошаркаш КК „Радник“. Рођен је 16. августа 1989. године а у својој спортској каријери наступао је за кошаркашке клубове „Славија“, „Радник“, „Златорог Лашко“... од 2018. године наступа за екипу КК „Будућност БН“. Другу награду освојио је фудбалер ФК "Радник" Јово Којић, а трећа награда је припала рукометашу Ненаду Сирару. За најуспјешнију омладинку проглашена је Јелена Мацановић, чланица Атлетског клуба "Академац", док је најбољи омладинац био Дашо Симеуновић, члан Боксерског клуба "Радник".



Сљедеће, 2013. године најбоље спортске резултате у сениорској категорији остварио је Зоран Никић, фудбалер ФК „Радник“. По оцјени стручног жирија другопласирани је био Љубомир Станчић, члан Теквондо клуба "Јопа", а трећи је Александар Василић, кошаркаш КК "Грађански". Међу десет најуспјешнијих спортиста Бијељине за ту годинупласирали су се још Милица Хрњез (Женски одбојкашки клуб „Радник"), Владимир Радовановић (Кошаркашки клуб „Радник").
Ђорђе Томић (Боксерски клуб „Радник"), Новица Ристић (Рукометни клуб „Радник"), Владана Јањић (Женски рукометни клуб „Радник"), Немања Арсеновић (ЏК „Пантер") и Марина Симић (Ронилачки клуб „Пантери").

Најбољи спортиста Града Бијељина за 2013. годину, Зоран Никић рођен је петог јануара 1990. године. Почео је да тренира фудбал са девет година у ФК „Пролетер“ из Дворова. У овом клубу је остао све до пунољетства 2008. године када прелази у ФК „Радник“. У првој сезони са Бијељинцима освојио је Куп Републике Српске, уз сјајан учинак од седам голова на шест утакмица. Потом је по сезону носио дрес ФК „Подриње“ из Јање, те ФК „Козара“ из Градишке и поново Подриња. На почетку сезоне 2012/13. вратио се у редове Радника, гдје је остао до сезоне 2014/15. када је окончао своју фудбалску каријеру.



(Семберија инфо)