СТРУЧНИ ЖИРИ НА ПОТЕЗУ :: Semberija INFO ::

 

СТРУЧНИ ЖИРИ НА ПОТЕЗУ

Организациони одбор за избор најбољих спортиста и спортских екипа у 2021. години у Бијељини именовао је стручни жири који ће вредновати пристигле пријаве и донијети одлуку о најуспјешнијима. Жири се састоји од седам чланова: Слободан Перић (предсједник), Јасмина Абдулахагић (замјеница предсједника), те чланови Гојко Пивач, Милорад Шалипуревић, Младен Стојановић, Борис Цвјетковић и Зоран Софренић.
 
 
Слободан Перић, рођен 1.9.1958. године у Бијељини. Од 1974. године се бави каратеом, а 1984. године био je првак СР БиХ. Завршио је Вишу тренерску школу у Београду.
 
Јасмина Абдулахагић, током своје дугогодишње кошаркашке каријере играла је за велики број клубова бивше Југославије (носила је дресове „Радника“ из Бијељине, „Жељезничара“ из Сарајева, „Серво Михаља“ из Зрењанина, „АИК“ из Бачке Тополе). Kаријеру је завршила у свом граду у екипи ЖКК „Бијељина’’. Као играчица у свим клубовима била је примјер квалитетне спортисткиње, омиљене међу саиграчицама, а посебно се истакла у периоду када се вратила у Бијељину гдје је била носилац игре ЖКК „Бијељина“ .
 
Гојко Пивач, рођен 27. 4.1978. у Градачцу. Сениорску каријеру започео је у ФК ,,Радник“. Члан је генерације која је 1999. године освојила првенство РС, тадашњи најјачи степен такмичења. Био је капитен екипе која је освојила првенство РС и по први пут се пласирала у Премијер лигу БиХ 2005. године. Спортиста општине Бијељина за 2005, најбољи фудбалер РС исте године у избору Гласа Српске  био међу 10 најбољих спортиста РС. Играо још у Сартиду из Смедерева, Рудару из Угљевика, Славији из И. Сарајева, а активно играње завршио у дресу Јединства Бродац.
 
Младен Стојановић, као новинар почео у РТ РС 1995. године да би 1999. године постао уредник. Од 2000. године постаје дио првог БХТ новинарског пула у Сарајеву, током Олимпијских игара у Сиднеју. Пратио и коментарисао бројне свјетске спортске догађаје (ЗОИ у Солт Лејк Ситију 2002, Олимпијске игре у Атини 2004. и ЗОИ у Торину 2006). Коментатор Еurosport Serbia постаје 2007. године. Од 2010. до 2021. године коментатор је на Арена Спорт Србија у Београду. Јавности је познат као коментатор утакмица Серие А и Лиге шампиона. Истовремено са радом у телевизији, активан је у Кошаркашком савезу РС. Од 2007 до 2012. је Комесар такмичења Првенства РС, а у сезони 2007/2008 био је члан такмичарске комисије Кошаркашког савеза БиХ.

 
Милорад Шалипуревић, рођен 25.5.1988. године. Дипломирао је на Факултету физичког васпитања и спорта у Источном Сарајеву. Од фебруара 2016. године ради у Техничкој школи ,,Михајло Пупин” у Бијељини као професор физичког васпитања.
 
Борис Цвјетковић, по занимању спортски тренер. Кошарком у колицима се бави од 1996. године. Један је од оснивача Клуба кошаркаша у колицима „Бијељина“ 2001. године и неколико година предсједник клуба. Тренутно је играч-тренер у ККК „Бијељина“. Од 2010. до 2017. годионе био је предсједавајући Коалиције КОЛОСИ која окупља 13 организација особа са инвалидитетом.
 
Зоран Софренић, рођен 1985. године. Дипломирани економиста. У професионалној фудбалској каријери наступао за: ФК ,,Јединство” Бродац, ФК ,,Радник” Бијељина, ФК ,,Партизан” Београд, ФК ,,Рудар” Угљевик. Актуелни је тренер у стручном штабу У-21 репрезентације БиХ.
Посједује УЕФА ПРО тренерску лиценцу. Некадашњи фудбалски и футсал УЕФА међународни судија, тренутно инструктор суђења за фудбал и футсал.
Одборник у Скупштини града Бијељина и предсједник Градског савјета за спорт.
Отац је два сина - Милорада и Сергеја.

Семберија инфо