СВЕЧАНО У БИЈЕЉИНИ ЗА САВИНДАН :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНО У БИЈЕЉИНИ ЗА САВИНДАН


У црквама, основним и средњим школама и факултетима широм Семберије литургијама, обредима ломљења славских колача и школским приредбама прослављен је Дан Светог Саве.



​Градоначелник Љубиша Петровић је  честитао славу свим ученицима и просвјетним радницима, уз жељу да њихов рад буде успјешан и да заувијек остану вјерни српској традицији и путу Светог Саве.



- За нас све креће, опстаје и напредује у светосављу. Овај дан је добра прилика да се подсјетимо на завјештање Светог Саве, које нам налаже да будуће генерације учимо да буду добри, поштени и вриједни људи, као и да су мудрост и образовање највише вриједности које једно друштво треба да пренесе младим људима. То је посао цијелог друштва, а највише родитеља и просвјетних радника, и на нама који управљамо је да им створимо услове за успјех у том подухвату - нагласио је градоначелник Петровић.

Далибор Стевић, декан Педагошког факултета је нагаласио да је данашње славље, заправо, традиција Педагошког и Факултета пословне економије.



 - У обиљежавању данашњег празника има симболике  - вриједности које су универзалне треба да пренесемо нашим студентима. Свети Сава нам је оставио значајну заоставштину у смислу вриједности које треба поштовати - оно што се вијековима показало као добро, биће добро и у будућности, за генерације са којима ће наши студенти радити - додао је Стевић.

Оливера Стевановић, директор Гимназије „Филип Вишњић“ је истакла важност обиљежавања данашњег празника јер је то добар подсјетник на духовне вриједности  јоје је свом народу оставио највећи српски просветитељ.



 - Просвјетни радници посебно треба да његују вриједности у духу светосавља и у том духу да уче и васпитавају дјецу - нагласила је Оливера Стевановић.

Семберија инфо