НАЧЕЛНИК ПЕРИЋ ПОСЈЕТИО ПОРОДИЦУ НИКОЛИЋ КОЈОЈ ЈЕ ИЗГРАЂЕНА КУЋА УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ :: Semberija INFO ::

 

НАЧЕЛНИК ПЕРИЋ ПОСЈЕТИО ПОРОДИЦУ НИКОЛИЋ КОЈОЈ ЈЕ ИЗГРАЂЕНА КУЋА УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ


Foto
Начелник општине Угљевик Василије Перић посјетио је данас у Малешевцима петочлану породицу Николић, којој је из средстава ЕУ, уз подршку УНДП-а и општинског буџета, изграђена кућа, страдала у клизиштима 2014. године.

Перић, који је дјецу Николића даровао новогодишњим пакетићима, рекао је да је на овај начин ријешено стамбено збрињавање укупно 16 породица са подручја општине Угљевик.

"У претходном периоду на овај начин ријешили смо питање 12 породица, а додатне четири породице су завршни дио овог пројекта, на задовољство свих", рекао је Перић.

Он је појаснио да је општина Угљевик у овом пројекту имала доминантну улогу, будући да је ријешила имовинско-правне односе, за одређен број објеката обезбиједила земљиште, урадила испитивање терена и комплетну инфраструктуру, издала грађевинску дозволу, али и финансијски учествовала у градњи стамбених објеката.

Перић је навео да, осим овог, општина Угљевик има и пројекат стамбеног збрињавања вишечланих и социјално-угрожених породица у стању стамбене потребе.



Саво Николић захвалио је свима који су учествовали у градњи стамбеног објекта, а посебно општини Угљевик која је била носилац пројекта.

"Имам троје дјеце, од којих двоје похађа основну школу. Запослен сам преко фирме Борачке организације `Борс препород`", рекао је Николић, чија је породица 2014. године усљед обилних падавина и клизишта остала без куће, а у прошлој години уселили су се у нови стамбени објекат.

Породицу Николић су, осим Перића, посјетили и предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић и директор угљевичког предузећа "Компред" Милан Лазић.