БОЉИ УСЛОВИ ЗА ОСНОВЦЕ У ПОПОВИМА :: Semberija INFO ::

 

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ОСНОВЦЕ У ПОПОВИМА


Зграда Подручне основне школе „Вук Караџић“ у Поповима изграђена је прије више од 70 година и до данас у њену адаптацију нису уложена никаква значајнија средства. До ове године. Наиме, захваљујући средствима Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине, Фондације Џон и Милдред Медић Вученић и Хуманитарне организације „Лифелине“ из Чикага на школској згради је замјењена комплетна унутрашња и вањска столарија и  уграђено централно гријање по систему топловодних пумпи. Школа је још добила двије школске табле и три пакета дидактичког материјала за своје ученике.
 

 
-Школа нам је сада љепша, имамо лијепе прозоре. Много је топлије него прије. Сада, и када изађемо на ходник и тамо је топло“, рекла је Драгана Тешић, ученица петог разреда.
 

 
Поручна основна школа „Вук Караџић“ у Поповима има 32 ученика распоређених у три одјељења. Два одјељења су комбинована, чине их ученици првог и другог у једном и четвртог и петог разреда у другом одјељењу док ученици трећег разреда имају своје осјељење.
 

-Сав посао на школској згради је урађен у периоду од 15. децембра прошле до 20 јануара ове године. Захваљујући нашим донаторима од данас наши ученици и наши наставници имају много боље услове за реализацију васпитно-обтазовног процеса“, рекао је Предраг Рачановић, директор ОШ „Вук Караџић“.

Семберија инфо