КОЛИКО СУ СЕМБЕРЦИ ЗНАТИЖЕЉНИ ПО ПИТАЊУ АЗИЈСКЕ КУХИЊЕ? :: Semberija INFO ::

 

КОЛИКО СУ СЕМБЕРЦИ ЗНАТИЖЕЉНИ ПО ПИТАЊУ АЗИЈСКЕ КУХИЊЕ?


Прије скоро два мјесеца у Бијељини је отворен ресторан америчко-азијске кухиње „Тао“.  То је једини ресторан ,,кинеске кухиње'', тачније америчко-азијске кухиње у Семберији који је отворен и право је освјежење у гастрономској понуди.

Занимало нас је како је грађани Семберије реагују на другачији спој укуса, односно када се у једном јелу измјешају слатки, слани, љути и кисели укуси. На то питање одговор нам је дао кувар из ресторана „Тао“ Предраг Ољача који је за „Семберија инфо“ рекао да ,,ко једном проба њихова јела опет се враћа''.

-Имамо велики број гостију, од првог дана, па ево већ скоро два мјесеца од отварања и сваким даном све их је више. Семберци су баш знатижељни, јер ово је нешто ново у Бијељини. Кинеска кухиња је склоп сланог, киселог, љутог слатког, све је то измијешано, али када једете сви укуси се осјете. Јеловник смо прилагодили свима, јер много људи не воли љуто, па тако у понуди имамо јела која су љуто- слатка и јела која нису љута. Скоро смо убацили и суши. Имамо шест врста сушија, два су са живом рибом, а имамо и са раковима и крабом. Како се број гостију повећава, трудимо се да сваке седмице по једно ново јело уврстимо у нашу понуду“, завршава за ,,Семберија инфо'' Ољача.
Поред сланих јела у овом ресторану имате прилику и да пробате и слаткише, другачије од оних које сте већ јели.

Семберија инфо