ГРАД БИЈЕЉИНА: ПОЧЕЛА НАСТАВА У ДРУГОМ ПОЛУГОДИШТУ :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА: ПОЧЕЛА НАСТАВА У ДРУГОМ ПОЛУГОДИШТУ


У свим основним и средњим школама на подручју Семберије, настава у другом полуодишту почела је у школским клупама и у складу са важећим препорукама и упутствима Института за јавно здравство Републике Српске.

Из Одсјека за образовање и науку, невладине организације, омладину и породичну заштиту града Бијељина, потврђено је да су у 12 основних и шест средњих школа, испуњени сви услови за почетак наставе. Подсјећамо да је на подручју Семберије, у школску 2021/2022. годину, уписано 8. 1766 ученика у основне, а 3. 503 ученика у средње школе. Министарство просвјете и културе Републике Српске дало је сагласност за организовање наставе на даљину основним и средњим школама на подручју Требиња у периоду од 24. до 28. јануара, те школама на подручју општине Соколац од 24. јануара до 6. фебруара. Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић навела је раније да ће, уколико буде захтјева од штабова на локалном нивоу да наставу треба обуставити на одређено вријеме, односно да се она изводи на даљину, то бити и учињено.

-Препустили смо то локалним заједницама, јер не можемо генерализовати да је у цијелој Српској иста ситуација“, рекла је Тривићева и додала да ће се у организацији наставе поступати у складу са препорукама локалних заједница и њихових здравствених служби.