АКТИВНОСТИ ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА ПОВОДОМ ПОЧЕТАКА ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА ШКОЛСКЕ 2021/2022. :: Semberija INFO ::

 

АКТИВНОСТИ ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА ПОВОДОМ ПОЧЕТАКА ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА ШКОЛСКЕ 2021/2022.


Појачана контрола због безбједности ученика
 
Почетак другог полугодишта школске 2021/2022. године и повећано присуство великог броја школске дјеце како у зонама школа, тако и на трасама кретања, намеће обавезу појачаног ангажовања радника полиције у циљу заштите ове структуре учесника у саобраћају
 
С тим у вези, полицијски службеници  Полицијске управе Бијељина појачано ће вршити контролу саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач – пјешак и техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика.                        Такође, интензивираће се рад специјалног возила „Паук“ који ће уклањати  непрописно паркирана возила у зонама школа, посебно у зонама пјешачких прелаза, а санкционисаће се и остали прекршаји који могу да угрозе безбједност најмлађих учесника у саобраћају.
 
Подсјећамо да је са почетком школских активности, повећано присуство полицијских службеника у близини образовних установа као и на путним правцима којим ће се кретати већи број школске дјеце, а све у циљу побољшања општег нивоа безбједности у саобраћају, а посебно безбједности дјеце школског узраста који самостално учествују у саобраћају.
 
Полицијска управа Бијељина, овом приликом апелује, сви учесницима у саобраћају наручито возачима, да у току школске године обрате већу пажњу на брзину кретања моторних возила. Брзина би требала бити таква да возач у свако вријеме може зауставити своје возило.