УСПЈЕШНА ГОДИНА ИЗА БОКСЕРСКОГ КЛУБА “РАДНИК” :: Semberija INFO ::

 

УСПЈЕШНА ГОДИНА ИЗА БОКСЕРСКОГ КЛУБА “РАДНИК”


Foto
До медаље у боксу је јако тешко доћи, а Радник их осваја већ дуги низ година
 
Боксерски клуб „Радник“ са традицијом од преко четири деценије у 2021. години је имао веома активну сезону у којој је остварио изузетне резултате чиме се убраја међу најуспјешније спортске колективе не само у Бијељини, него и у Републици Српској, а и Босни и Херцеговини.
БК „Радник“ у претходној години је учествовао и остварио запажене резултате у три лиге: Регионална лига у боксу (Србија, Хрватска, Словенија, Македонија, Црна Гора и Босна и Херцеговина), Премијер лига Босне и Херцеговине и Лига Републике Српске.
Једини је клуб из Републике Српске који учествује у регионалној лиги.


 
Најистакнутији резултати у 2021. години су:
  1. Златна медаља на Балканском првенству у Хрватској,
  2. Бронзана медаља са Европског првенства за школарце,
  3. Пето мјесто на Европском сениорском првенству у Италији,
  4. Два учесника на Свјетском првенству у боксу (Београд 2021),
  5. Пет златних, двије сребрене и једна бронзана медаља са појединачних првенстава Босне и Херцеговине у разним узрастима,
  6. Једна златна, једна сребрена и двије бронзане медаље на Првенству Републике Српске,
  7. Пехар за најбољег јуниора и пехар за најбољу школарку на првенству Босне и Херцеговине и пехар за најборбенији пар у сениорској конкуренцији,
 
БК „Радник“ из Бијељине је организатор једног од најспектакуларнијих спортских догађаја 2021. године који су се десили у Бијељини. У питању је једно коло регионалне боксерске лиге, између БК „Радник“ и БК “Марибор“ из Словеније које је организовано на Градском тргу чиме је пружена могућност грађанима Бијељине да уживају у вјештинама боксера два клуба.



-Поред свих медаља и пехара, најпоноснији смо на пуну салу вјежбача свих узраста. У сали БК „Радник“ се редовно одржавају тренинзи за све узрасте са главним тренером Бориславом Глигорићем и са још неколико помоћних тренера. Школа бокса БК „Радник“ је надалеко позната и респектабилна, што показује чињеница да је БК „Радник“ суверени владар Премијер лиге БиХ већ дуже од десет година. Занимљива је информација да смо крајем децембра 2021. године наступали у Тузли у оквиру Премијер лиге БиХ са пет такмичара и остварили свих пет побиједа. На том колу лиге тим је предводио легендарни бијељински тешкаш Дашо Симеуновић“, поручују из Боксерског клуба „Радник“.
 
Бијељинске боксере у наредном периоду очекује меч у склопу регионалне лиге против БК „Црвена Звезда“ из Београда и Међународни турнир за жене „Куп нација“ у Србији, гдје ће наступити њихове двије такмичарке.
 
-Бокс је олимпијски спорт, нема других верзија и класа. Има једно свјетско првенство, једно европско, итд. До медаље у боксу је јако тешко доћи, а Радник их осваја већ дуги низ година што на домаћим што на међународним такмичењима“, са поносом истичу у БК „Радник“ Бијељина.
 
                                   
(Семберија инфо)