РЕПУБЛИЧКА СТРАНКА СРПСКЕ: ХИЉАДИТИ ЧЛАН СТРАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

РЕПУБЛИЧКА СТРАНКА СРПСКЕ: ХИЉАДИТИ ЧЛАН СТРАНКЕ


Републичка странка Српске, од данас је бројнија за још једног, хиљадитог члана странке. Чланска књижица, уручена је Душану Тркуљи, дипломирани агроном. Предсједник РСС Младен Петровић и секретар Секретаријата странке РСС Данијел Перић, уз честитку новом члану подсјетили да је странка основана са циљем да својим залагањима допринесу развоју заједнице.

-Омасовљење чланства смо најавили прије неколико мјесеци, а ево након шест мјесеци, имамо хиљадитог члана. Настојали смо и настојимо, да квалитетне људе политички ангажујемо“, рекао је предсједник РСС Бијељина Младен Петровић. Он је нагласио да му је н апрвом мјесту унапређење друштва, да добре ствари чине још бољим, а да лоше мијењају на боље.

-Ми смо странка која је отворена и која наступа искрено, а за пола године од оснивања, хиљадитим чланом показујемо да имамо подршку грађана Бијељине“, истакао је Петровић. Генерални секретар странке Данијел Перић, нагласио је да су за неколико мјесеци постојања, постали препознатљиви као странка, не само у Бијељији, него и Републици Српској.

-За ових неколико мјесеци, обишли смо многе мјесне заједнице и разговарали са суграђанима, јер наш циљ је да дођемо до сваког становника, како бисмо сагледали проблеме и проналазили рјешења за имплементацију добрих идеја и приједлога, јер наш циљ је да будемо спона између народа и Скупштине град“,  рекао је Перић. Он је најавио да ће до краја фебруара, РСС имати формиране мјесне одборе странке, а у граду су их формирали већ 85 посто. Према Перићевим ријечима, све више младих и квалитетних људи приступа странци, а један од њих је и хиљадити члан Душан Тркуља.

-Свједоци смо да нам млади људи одлазе из Републике Српске, а о одласку сам размишљао и ја. Међутим, уз подршку породице и искрених пријатеља, одлучио сам  ипак да, са знањем и радним искуством које имам, покренем породични посао, пољопривредну апотеку. Од данас сам и поносни члан РСС, јер сам у овој странци препознао политику за коју се залажем, а то је, да мијењамо све на боље“, рекао је Тркуља. Он је додао да је био и студент генерације, те да планира да заврши постдипломске студије, а потом и да се ангажује на Пољопривредном факултету.

Семберија инфо