РЕПУБЛИЧКА АКЦИЈА НА ПОДРУЧЈУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

РЕПУБЛИЧКА АКЦИЈА НА ПОДРУЧЈУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА


На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 10. до 16. јануара 2022. године проведена је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са посебним акцентом на контролу поштивања „односа возач-пјешак“ и контролу возача под дејством алкохола, опијата или психоативних лијекова.

Током трајања акције контролисано је 718 учесника у саобраћају, при чему је 190 учесника санкционисано због непоштовања „односа возач-пјешак“, од чега је 14 пјешака и 176 возача.

Алкотестирано је 1.125 возача, од чега је због вожње у алкохолисаном стању искључен 61 возач.  Због вожње у концентрацији од преко1,5 г/кг алкохола у организму искључено је шест возача, због вожње у концетрацији од 0,81 до 1,5г/кг искључен је 21 возач, у концентрацији од 0,31 до 0,8 г/кг искључено је 28 возача и због вожње у концентрацији до 0,3 г/кг  из саобраћаја је искључено шест возача.

Због вожње у концентрацији од преко 1,5 г/кг лишено је слободе шест возача, један возач је одбио да се подвргне тесту на опијате'', наведено је из полиције.

Из Полицијске управе Бијељина апелују на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, да прилагоде брзину условима и стању на коловозу, те да не управљају возилом уколико су под дејством алкохола или других психоактивних супстанци које могу утицати на психофизичку способност возача.