НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ НЕВЛАДИНИХ И ОМЛАДИНСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ НЕВЛАДИНИХ И ОМЛАДИНСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА


Foto
Новогодишњи пријеми који нису организовани прије Нове године, настављени су  данас.
 Градска Управа Града Бијељина, данас је организовала новогодишњи пријем, овога пута за представнике невладиних и омладинских организација.

Градоначелник Града Бијељина, Љубиша Петровић рекао је да ово прилика да се саберу утисци и да се каже да је Бијељина поносна на рад невладиних организација, којих има заиста велики број на подручју града.

-Улаже се велика количина енергије и ентузијазма да рад невладиних организација и удружења из године у годину буде све већи, да би се указало на поштовање људских права, на поштовање сваког човјека који живи на подручју нашег града. Сва удружења која стекну статус удружења од општег интереса, а тренутно их 17, имају право да одмах аплицирају за финансирање из локалног, односно градског буџета. До сада су се удружења финансирала из одјељења за дрштвене дјелатности, а сада ће се финансирати из одјељења за  борачко- инавлидску и цивилну заштиту. Надам се да ћемо у овој 2022. години подједнако и још боље сарађивати, са издвајањем буџетских средстава, онолико колико нам је сам буџетски оквир и дозволио“, завршава Петровић.



Секретар Црвеног крста Бијељина, Перица Глигић истакао је да су увијек добро сарађивали са локалном заједницом и да имају коректну сарадњу.

-Градоначелник нам је увијек био на располагању и све оно што смо тражили добили смо, јер смо увијек имали скромне захтјеве. Тако да морам рећи да је сарадња била одлична. Надам се да ће средства остати иста, ако не и већа него прошле године и да ћемо наставити сарадњу на добробит свих људи који су у стању социјалне потребе. Црвени крст заједно са невладним сектором остао на „бранику отаџбине“ да помогнемо свим тим људима онолико колико можемо“, завршава Глигић.

Цвија Краишник испред етно групе „Богојављенска ноћ“ казала је да је сарадња са Градском управом добра као и увијек.

-У претходној години имали смо велики број захтјева и увијек су нам излазили у сусрет. До сада је сарадња била добра, али надам се да ће да буде још боља“, завршава Цвија Краишник.

Предсједница удружења жена „Бели Анђео“ Дворови, Радинка Тодић рекла је да са Градском управу имају добру сарадњу и да су у плану пројекти за ову годину везани за „Туцијаду“, „Етно фестивал“ и „Семберско сијело“.

(Семберија инфо)