ОДРЖАН ТУРНИР У КЈОКУШИН КАРАТЕУ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАН ТУРНИР У КЈОКУШИН КАРАТЕУ


Foto
У Бијељини је одржан 3. Међународни турнир у кјокушин каратеу „РС Цхалленге“. Ову спортску манифестацију поводом 9. јануара, Дана Републике традиционално организује бијељински Шинкјокушин клуб „ТРБ“.

Упркос пандемији корона вируса организатори су одлучили, у смањеном формату реализовати турнир. Панадемија је наиме, онемогућила одржавање турнира прошле, 2021. године а актуелни повољнији епидемиолошки услови су искориштени за наставак традиције турнира у кјокушин каратеу у Бијељини. Гледаоци су синоћ имали прилику видјети борце из Шпаније, Пољске, Аустрије, Хрватске, Србије и Републике Српске/Босне и Херцеговине. Најављени доласци бораца из Грчке, Румуније и Словеније су, због вируса корона морали бити отказани.



Турнир се састојао од званичних борби у сениорској категорији и уводних борби, у којима су спортску вјештину у овом захтјевном карате стилу показали млади, дјевојчице и дјечаци у категоријама пионира, кадета и јуниора.

-Овај турнир организујемо због промовисања спорта, због промовисања правих вриједности, због промовисања Републике Српске. Кјокушин карате није лаган спортски стил. Он из човјека извлачи оно најбоље у човјеку. Од класичног каратеа се разликује по томе што је ово фул контакт карате односно карате у којем су дозвољени ударци. Само снажни људи, само карактерни људи могу да се баве кјокушин каратеом”, рекао је Игор Ранковић, предсједник Шинкјокушин клуба “ТРБ”.

Турнир су својим присуством увеличале бројне званице међу којима је био и први човјек Министарства унутрашњих послова РС, Драган Лукач. Он се захвалио организатору на реализацији јаког међународног турнира и што су Бијељини пружили част да угости бројне госте из иностранства. Министар је такође, изразио жељу да ће “РС Цхалленге” у наредном периоду константно расти и развијати се.



(Семберија инфо)