УТВРЂЕНА ТРАСА АУТО - ПУТА КРОЗ СЕМБЕРИЈУ :: Semberija INFO ::

 

УТВРЂЕНА ТРАСА АУТО - ПУТА КРОЗ СЕМБЕРИЈУ


Усвајање трасе ауто - пута кроз Семберију је важан тренутак за Бијељину И републику Српску, јер смо дефинисали трасу једног од најважнијих инфраструктурних објеката, трасу будућег ауто - пута од Раче до Бијељине и даље ка Брчком, изјавио је члан Предсједништва БиХ Милорад Додик након радног састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, руководиоцима Градске управе задуженим за инфраструктуру, ресорним министрима у Влади РС и директорима јавних предузећа која се баве изградњом и одржавањем путних комуникација у РС.
 
„До 20. Јуна би Скупштина града Бијељина требало да усвоји измијењени Просторни план, како би већ крајем године могли да отпочну радови на овој дионици. Србија се обавезала да ће изградити нови мост на Рачи, а већ су почеле и припреме за изградњу ауто – пута од Кузмина ка Рачи, на територији Србије. Остаје нам још да направимо споразум између органа БиХ и Србије  о додирној тачки, која је већ утврђена. Не треба губити вријеме, већ треба интензивно радити на припреми за почетак изградње ауто – пута“, нагласио је Милорад Додик, истакавши да ће и крак гасовода „Турски ток“пратитити трасу будућег ауто – пута ка Бањалуци.
 
Нагласивши да је Бијељина један од стратешки важних градова у РС, Додик је нагласио да постоји добра конекција између локалних власти и Владе РС, што је предуслов да се договорени пројекти реализују квалитетно и у што краћем року.
 
Градоначелник Мићо Мићић, осим важности утврђивања трасе будућег ауто – пута за Бијељину,  изјавио је да је разговарано И озамјени земљишта на старој жељезничкој станици, на којем ће с еградити нова аутобуска станица, чиме ће бити смањене саобраћајне гужве у граду.
 
“Разговарали смо и о замјени земљишта код градске заобилазнице, недалеко од “Робота”, за изградњу спортске дворане. Спортску халу бисмо градили за неколико хиљада гледалаца. Разговарали смо и о неопходној помоћи коју очекујемо при изградњи још једне мјерне станице за гас, јер би у том случају грађани Бијељине могли за два мјесеца почети користити гас, а на тај начин ћемо смањити И загађење у граду”, изјавио је Мићић.