НАГЛИ СКОК НОВОЗАРАЖЕНИХ НИЈЕ УТИЦАО НА БРОЈ ПРИЈЕМА У КОВИД БОЛНИЦУ :: Semberija INFO ::

 

НАГЛИ СКОК НОВОЗАРАЖЕНИХ НИЈЕ УТИЦАО НА БРОЈ ПРИЈЕМА У КОВИД БОЛНИЦУ


У Ковид болници на лијечењу је тренутно 22 болесника, од којих је троје (3) на респиратору, а 16 на кисеоничкој терапији. У протекла 24 сата била су три (3) пријема. На јутрошњем састанку Кризног штаба Болнице, оцијењено је да је, након новогодишњих и божићних празника, дошло до наглог погоршања епидемиолошке ситуације у Бијељини, али да то није утицало на број хоспитализованих болесника.

-Стање у ковид болници је непромијењено у односу на период прије празника. Број пријема није повећан, као ни број болесника са тешким клиничким сликама”, речено је на састанку Кризног штаба Болнице. Према извјештају епидемиолога, проф. др Биљане Мијовић, евидентно је присуство омикрон соја вируса у популацији на шта укузују и клинике слике новозаражених.

-Из искустава свијета, а и наших искустава, омикрон има лакшу клиничку слику код младих, који су сада већином заражени. Преливањем инфекције на старије чланове домаћинстава у овој маси позитивних случајева, биће сигурно лица чија клиничка слика захтијева хоспитализацију, тим прије што је и делта сој још увијек присутан,” наводи у свом седмичном извјештају проф. Мијовић. У протекла 24 сата у Бијељини је регистровано још 93 позитивних на вирус корона. Проценат позитивности посљедњих дана креће се од 80 до 90 одсто.

Семберија инфо