ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ЛОПАРАМА :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ЛОПАРАМА


Foto
У Лопарама је свечаним пријемом и званичним отварањем изложбене поставке обиљежен 30. рођендан Републике Српске.
 
Потребно је радити свакодневно на јачању Српске и њених институција, поручено је са свечаног пријема поводом Дана Републике у Лопарама.

"РС да буде слободна у сваком смислу, да се развија у економском смислу. Сигурно да морамо и младим људима указати да је битно имати свијест о значају РС, то се мора усадити у све генерације које долазе", рекао је Радо Савић, начелник општине Лопаре. За њу су се многи борили, а и данас се многи боре.

​Они који су били на бранику отаџбине, данас су више незадовољни статусом него немаштином.. "242 борца са подручја општине Лопаре су погинула на бранику отаџбине.

Ова обиљежавања и јесу значајн повод да се сјећамо њихове жртве", истикао је Миленко Ристић, предсједник Скупштине општине Лопаре.

"Борци се данас налазе у најтежем положају, не само у материјалном смилсу, него и у моралном", нагласио је Ристо Радић, предсједник Борачке организације општина Лопаре. Поводом обиљежавања Дана Републике, у Центру за културу Лопаре свечано је отворена изложба - Портрети патријарха Павла, аутора хаџи Марка Вујичића. "Патријарх Павле волео је српског војника и волео је Републику Српску", рекао је хаџи Марко Вујичић, аутор изложбе. Изложбена поставка биће отворена за посјетице до 20. јануара.

Извор: БН ТВ