БАЊА ДВОРОВИ: ОБИЉЕЖИЛИ КРСНУ СЛАВУ :: Semberija INFO ::

 

БАЊА ДВОРОВИ: ОБИЉЕЖИЛИ КРСНУ СЛАВУ


Foto
У Јавној установи „Бања Дворови“, у најужем кругу, поштујући епидемиолшке препоруке, обиљежена је слава установе, Свети Стефан. Ломљење славског колача обавио је свештеник Српске православне цркве са  кумом славе, Димитријем Иванићем и директором Бање Дворови, Милорадом Зекићем.

-Као кум, али и човјек који цијени труд, рад и жељу запослених у овој установи, да се Бања Дворови развија, имам додатну обавезу да са свим надлежним проналазимо најбоља рјешења да у томе и успијемо. Ова установа пружа веома квалитетну здравствену услугу свима којима је потебна медицинска рехабилитација, а на нама је да је унапређујемо“, рекао је Иванић. Директор Бање Дворови, Милорад Зекић, честитајући славу установе,нагласио је да је опредијљење менаџмента да се синергијом локалне и републичке власти, пронађу најбоља рјешења како би Бања доживјела процват.



-Без обзира што ево четири године послујемо позитивно, сматрам да морамо ријешити имовинско-правне односе по питању ове установе,ј ер то је једини начин да се установа развија и буде конкурентна. Познати смо као установа која пружа квалитетну модицински рехабилитацију, наши базени су познати и изван граница Републике Српске и БиХ, али све то мора бити унапријеђено инатоме интензивно радимо.

Поред подршке града, који је и оснивач ове установе, имамо веома квалитетне и коректне односе са Фондом здравственог осигурања и Владом РС“, рекао је Зекић и додао да се нада да ће наредна слава установе бити у знаку реновирања и ширења капацитета, а на добробит свих.



Шеф Кабинета градоначелника Бијељина, Младен Арсеновић, честитао је славу и истакао да се кренуло у активно проналажење адекватног рјешења за ову установу, како би Бања доживјела трансформацију.  Упркос чињеници да је Бања Дворови прошле године, до јуна била у ковид систему, захваљујући доброј организованости менаџмента и свих запослених, успјели су за кратко вријеме припремити објекат за пацијенте који су требали физикалну рехабилитацију, али и припремири базене за туристичку сезону. Физијатар др Данијела Ђурић Ристић каже, да су успјели реализовати уговор са Фондом здравственог осигурања у износу од 310. 000 КМ, а примијетно је да је био и значајан број пацијената у приватном аранжману.

-Поред Фонда и приватних пацијената, имали смо и пацијенте који долазе по основу конкурса Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, тако да можемо рећи да смо упркос свему, успјели испоштовати и примарну дјелатност ове установе“, рекла је др Ђурић Ристић и нагласила да се пацијенти који једном дођу у Бању, најчешће и врачају,јер су задовољни услугом, а посебно, љековитом водом којом овај бисер Семберије располаже.

Семберија инфо